Accijnzen op zwaardere bieren in de UK omhoog

Bierbrouwers die speciaalbieren naar het Verenigd Koninkrijk exporteren zijn zeker niet blij. De Britse regering wil namelijk de accijnzen op zwaardere bieren boven de 7,5 % alcohol gaan verhogen. Hierdoor worden de bieren duurder en zal de Britse consument mogelijk andere (speciaal)bieren gaan drinken. Uiteraard is dit precies de bedoeling van de overheid. Wellicht ook een leuke uitdagende ontwikkeling. 

Tegen de trend in van de toenemende populariteit van zwaardere bieren zullen brouwerijen die exporteren naar het Verenigd Koninkrijk worden uitgedaagd om mooie bieren te brouwen onder de 7,5 % alcohol. De Belgische media schrijven over een belachelijke regeling aangezien veel populaire tripel bieren zoals La Chouffe, Duvel en Karmeliet flink duurder worden. Een streep door groei in dit exportland lijkt me. Wellicht is dit toch een trend die wereldwijd steeds verder wordt doorgevoerd. Dit stimuleert ook weer om hele mooie bieren te brouwen met een lager alcoholpercentage.

Bron: de standaard

Lees ook:Stel je bierkennis op de proef, hoeveel Britse bieren (her)ken jij?
Lees ook:Biertrend: zwaardere bieren steeds populairder
Lees ook:Duvel Tripel Hop in 33cl op de markt
Lees ook:Enorme groei in verkoop Belgisch speciaalbier
Lees ook:Russische Imperial Stout wint terrein

Eén reactie op “Accijnzen op zwaardere bieren in de UK omhoog

  1. Fred Schiphorst

    Dat de Belgische media schrijven dat het belachelijk is kan ik me voorstellen. Daar zijn ze nogal goed in het brouwen van zware bieren en dan raakt je zoiets.Ik kan het verder heel erg eens zijn met je laatste zin. Ik heb het al eerder geschreven: ik zou blij zijn als meer brouwers fraaie bieren met lage alcoholpercentages zouden brouwen. Van mensen die daar meer verstand van hebben dan ik heb ik begrepen dat dit veel moeilijker is dan bieren brouwen met veel alcohol er in. Laten die Belgen dus eens laten zien dat ze werkelijk zulke goede brouwers zijn als ze ons steeds voorhouden. Em laat Nederlandse brouwers vooral laten zien dat ze nog veel beter zijn. Ik zou dat prachtig vinden. Op Ratebeer zou het ongetwijfeld niet scoren overigens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.