Tasty Lady gerechtenboekje gepresenteerd

Gistermiddag is in Belgisch Restaurant Lieve het boekje met gerechten “met de Tasty Lady in de hoofdrol” door Ruud van Moorst en de Tasty Ladies zelf aan “het grote publiek” geïntroduceerd. Fiona had het al aangekondigd. Onder het genot van het gelijknamige bier konden de aanwezigen de gebundelde ingediende recepten met kleurrijke foto’s inkijken. Zeven heerlijkheden openden zich en lenen zich er goed voor om zelf thuis te bereiden.

Er is aan zeven personen/restaurants gevraagd hun fantasie op de vrije loop te laten een delicatesse te bedenken om als goede combinatie naast het speciaalbier te nuttigen, al dan niet bereid met toevoeging van het bier in het gerecht. In plaats van de hoop één reactie te krijgen, kregen ze 100% respons. Er zijn meer gerechten ingediend, maar het boekje zou klein moeten blijven. Wellicht worden de overige gerechten nog op de website geplaatst.

Normaliter is het gebruikelijk een passend bier bij een gerecht te zoeken. Des te moeilijker is het om dit omgekeerd te realiseren: Hier heb je een bier; verzin er maar een gerecht bij. Of dit bij alle – voor zover bekend unieke – recepten gelukt is mag je zelf uitproberen. De ingrediënten en bereidingswijzen staan erbij vermeld en er zijn vast nog wel ergens flesjes met het groene woordlogo verkrijgbaar. Het boekje zelf zal over enige tijd bij Mitra- en overige geselecteerde slijterijen verkrijgbaar zijn.

De gebrouwen bulk van deze fruitige en zachte IPA is langzaamaan aan het uitdrogen. En aangezien het Nederlandse bier (al is het in België gebrouwen) ook bij onze zuiderburen voet aan de grond heeft gekregen, zal er zeker een vervolg komen.

Lees ook:Maak het ultieme gerecht bij Tasty Lady
Lees ook:Bier en gastronomie week op bier.blog.nl!
Lees ook:Speciaalbier en eten!
Lees ook:Bierdrinker wil meer bier bij eten
Lees ook:Texels Skimme ABT-bier van de maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.