Opening De Noord-Hollandse Bierbrouwerij

DnhbbEr gebeurt veel in de Week van het Nederlandse Bier, welke onder andere afgesloten wordt met de Nederlandse Brouwerijdagen op 1 en 2 juni. De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest wacht daar niet op. Ondanks dat afgelopen januari reeds het eerste bier in eigen ketels werd gebrouwen, is de officiële opening uitgesteld tot a.s. donderdag, 30 mei.

Ze verbaasden zich dat de naam nog niet in gebruik was. Initiatiefnemers Kees en Roswitha Schouten legden derhalve de naam snel vast. Het eerste bier, dat bij ‘t Hofbrouwerijke te Beerzel (B) gebrouwen is, kwam medio 2012 uit. Inmiddels komen alle Duiveltjes (een donker bier van 8,5%) en Engeltjes (een blond bier van 6%) uit de eigen brouwerij gevlogen en 10 mei jl. is er in samenwerking met het Kennemer Wijn- en Biergilde een jubileumbier gebrouwen ter gelegenheid van het 950 jarig bestaan van buurgemeente Heemskerk. Verder zijn er plannen om Bramerik, een bier met toevoeging van Noord-Hollandse bramen en Amberan te gaan brouwen. Bieren die reeds in de hobbybrouwsfeer ontwikkeld zijn.

Genodigden en geïnteresseerden kunnen vanaf donderdag 16:00 uur de brouwerij bekijken. Om 17:00 uur zal de officiële opening verricht worden door de heer Jan van Run, gedeputeerde economische Zaken van de provincie Noord-Holland.

Lees ook:De Noord-Hollandse Bierbrouwerij van start
Lees ook:Aanbid de Noord-Hollandse biercultuur in de Grote Kerk van Alkmaar
Lees ook:Opening Brouwerij De 7 Deugden
Lees ook:Het lekkerste bier van Noord-Holland
Lees ook:17-10: Breugems Brouwerij gaat nu echt open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.