Brugs bierfestival echt TOP!!: Mekka voor de bierliefhebber

Afgelopen weekend heb ik vertoefd in Brugge op het Brugs bierfestival. De bierliefhebber kon bieren proeven van maar liefst 67 verschillende bierbrouwers met in totaal circa 275 bieren. Geloof mij het was echt een walhalla! Niet alleen de bestaande bierbrouwers waren aanwezig ook de kleinere brouwerijen wilden hun bieren bij het grotere publiek aan de man en vrouw brengen. Het vond plaats in de Halletoren waardoor het ook echt een bijzondere, oude ambiance had. Echt geweldig. En niet duur! 1,25 euro per glas voor de beste bieren!

Mijn voornemen om geen enkel bier te drinken dat ik al eens gedronken had is gelukt! En dan had ik helaas nog steeds heel wat bieren op mijn lijstje staan. Een goede reden om volgend jaar weer te gaan. Zelfs Westvleteren was van de partij, ook op zondag terwijl dit dan echt een rustdag is voor de paters. Verder zag ik ook diverse bierliefhebbers van PINT voorbij lopen. Een iemand bevestigde mijn visie weer eens. Terwijl ik me door de menigte wurmde, het was echt heel druk, hoorde ik een Nederlandse liefhebber zeggen: “Bier is emotie, en dat snappen toch nog weinig Nederlandse bierbrouwers. Met name de kleinere, regionale bierbrouwers pikken deze trend op.” Kijk, daar ben ik het nu volledig mee eens.

Tegenover alle bierstandjes stonden lange tafels waar iedereen aan het genieten was van een biertje. Van over de hele wereld waren mensen in Brugge om bieren te proeven. Wij hebben een tijd gepraat met Engelsen die dan voornamelijk bieren proeften met de lagere alcoholpercentages. Het leuke was dat er echt een gemeenschappelijke interesse was: (speciaal)bier. Je wisselde ervaringen uit en gaf heen en weer tips welk bier echt niet te missen was. Ook stonden 8 culinaire topkoks in de keuken om bier en eten met elkaar te verbinden. En dat voor echt een prikkie. Verder waren er diverse wereldprimeurs en bier specials te krijgen.

De topper van alle bieren was toch wel de Val Dieu Gran Cru. Echt speciaal en ook nog op de tap. Daar volgt nog een verslag van op dit blog natuurlijk. Voor mij was dit uiteraard een topper aangezien ik deze nog niet eerder had geproefd. Voor velen was ook de Westvleteren 12 een hoogtepunt. Daar staan nog drie kratten bij mij van thuis, dus die heb ik overgeslagen. Ook leuk om te zien dat zoveel vrouwen de liefde voor de bieren delen en overal vandaan naar Brugge komen. Nog een mooi boek gescoord. Het boek dat ik eerder beschreef op dit blog ‘Bieren en brouwerijen van België’ gekocht. Dat is echt de bijbel van het Belgische bierland. Staat zoveel in! Uiteraard komen alle verhalen over de bijzondere bieren die ik heb geproefd zeker nog langs. Iedereen die van bier houdt: dit is echt zo gaaf en hier moet je een keer geweest zijn. In 2010 vindt het op 11 en 12 september plaats. Nu alvast reserveren in de agenda!

Lees ook:Bierfestival Brugge 14/15 november
Lees ook:Brugs Bierfestival, kom ook proeven van het werelderfgoed
Lees ook:Brugs bierfestival, mooi, mooier, mooist
Lees ook:Nieuw beste bier ter wereld
Lees ook:De geheimen van het Belgische bier

Eén reactie op “Brugs bierfestival echt TOP!!: Mekka voor de bierliefhebber

 1. KURT DEPAEPE bab vzw

  4° Brugs Bierfestival op 11 & 12/09!!!
  Hallo, megatof dat jullie vorig jaar ons bierfestival bezochten en er ook hele goede commentaren op hadden. Inmiddels staat het 4° bierfestival voor de deur, en wij zijn alvast opnieuw goed voorbereid. Misschien mogelijk er een item aan te wijten en de link te vermelden: http://www.brugsbierfestival.be op 11 & 12 september 2010. The place to beer! allen welkom!

  gr
  Kurt
  io BAB vzw

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.