Kerstbierfestival in Essen: het verslag!

Zaal kleinGisteren, 12 december, naar het kerstbierfestival in Essen geweest. Druk maar erg leuk. Wat mij opvalt is dat er zoveel Engelsen en Amerikanen komen naar bierfestivals. Ook op het Brugs bierfestival waren erg veel Engelsen te vinden. Met de proefbierglaasjes van 15cl. gingen we de balie met in totaal 157 verschillende winter- en kerstbieren af. Een aantal op tap en de rest op fles. Wat ongelooflijk veel bieren. Als je een goede indruk wilt krijgen van de beschikbare winter- en kerstbieren is dit een leuke plek! Kijk hieronder ook voor een kort filmpje. Overigens kan je ook vandaag nog een bezoek brengen aan Essen! 

Ik heb vooral geprobeerd om juist die bieren te drinken die zeldzaam waren en voor mij lastiger verkrijgbaar. Zo dronk ik bijvoorbeeld Bocq Christmas en Gouden Carolus Christmas 2007 van het vat en Zinnebir Xmas op fles. Deze laatste is nog moeilijk te krijgen aangezien er in de microbrouwerij in St. Pieters-Leeuw niet meer gebrouwen wordt. De brouw van deze bieren iszaal klein2 tijdelijk overgenomen door Bernard Leboucq en Yvan De Baets en worden gebrouwen bij De Ranke in Dottignies. Dit kerstbier heeft slechts een alcoholpercentage van 6,5%, iets dat uiteraard vrij laag is voor winter of kerstbier. Dit bier was zeker niet zoet en een beetje moutbitter. Het was een makkelijk doordrinkbier echter ik had er iets meer van verwacht. Voor mij had dit bier weinig kracht en een volle smaak. Het was een beetje waterig.

De stemming zat er goed in. Ik zag mensen ineens vertrekken en terugkomen als kerstmannen en -vrouwen. En her en der werd eten uitgewisseld. Verder kon je ter plaatse ongelooflijk veel bierboeken, festival t-shirts en speciaalbieren kopen. Af en toe zag ik mensen voorbij schuifelen met voor mij bekende shirts van café Gollem (Amsterdam) en café Kandinsky (Tilburg).

bierbaliekleinHet eten was in Essen iets minder, echter het ging wel snel. Je kon een tosti, soep of stoofvlees krijgen. Op de terugweg naar het station nog een reden om een heerlijk Belgisch frietje te halen!webgrootkerstmanklein

Lees ook:Kerstbieren waarom eigenlijk?
Lees ook:Kerststemming in de zomer
Lees ook:Winterbierfestival 12 december in Wormer
Lees ook:Noël Christmas Weihnacht: overslaan!
Lees ook:15-12 en 16-12: Kerstbierfestival Essen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.