Belgisch Jupiler brouwen in Nederland: nee toch?

jupilerHet is een hotitem in bierland, alle problemen rondom AB InBev. Inmiddels komt ook de levering van Jupiler in gevaar. AB InBev bekijkt momenteel of zij het brouwen van het bier naar AB InBev Nederland in Breda kan verplaatsen. Dat lijkt me toch een onmogelijke opgave? Krijgen we dan toch niet hetzelfde tafereel als bij Hoegaarden? De smaak van het water is toch anders waardoor het bier dus ook anders gaat smaken?

In de Dommelsch brouwerij in Breda bekijken ze nu alle mogelijkheden om het brouwproces van het Belgische Jupiler te verplaatsen. Of is dit hoogstens een dreigement waardoor de Belgen in ‘paniek’ raken en uiteindelijk hun staking opgeven? Straks blijkt het succesvol en goed te lopen. En dan? Om de collega’s in België te ondersteunen zouden zij dan eigenlijk ook moeten gaan staken.

Vanaf morgen (maandag) schijnt de situatie ook met Jupiler echt spannend te worden. De voorraden raken echt op. Voor Jupiler zou het een oplossing zijn. Echter ik blijf met toch afvragen of de smaak van het bier dan hetzelfde zal zijn. Een van de belangrijkste bestanddelen dat de smaak van het bier bepaald is toch water.

Lees ook:Met winactie Jupiler en Dommelsch naar Tiësto
Lees ook:Jupiler focust verder op Nederlandse markt
Lees ook:Retrotas bij nieuwe variant Breda Bier
Lees ook:De gevolgen van al die overnames
Lees ook:Wereldwijde ‘BE(ER) Responsible Day

2 reacties op “Belgisch Jupiler brouwen in Nederland: nee toch?

  1. DirtyJos

    Ik zie niet in waarom dat niet zou lukken? Jupiler is oorspronkelijk afkomstig uit het Waalse Jupille, maar wordt tegenwoordig grotendeels gebrouwen in Leuven.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Niels

    Het gaat om het bottelen en niet om het brouwen zelf. Het gaat om de perfect draft vatjes die ze gaan herbottelen.

    Trouwens het brouwproces zelf duurt al 6 weken op zich. Dus da haalt toch niks uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.