Bier ‘Fucking Hell’ mag

fuckingVandaag heeft het de Kamer van Beroep van het merkenbureau in het Spaanse Alicante bepaald dat het Europese merkenbureau OHIM de registratie van het biermerk Fucking Hell niet mag weigeren. Het bureau wilde de naam niet registreren omdat zij vond dat de naam in strijd was met de goede zeden zou zijn.

Het is nog erg mysterieus welke Duitse brouwer achter deze registratie zit. De Duitse aanvrager had aangevoerd dat het om ‘hell’ bier ging afkomstig uit het Oostenrijkse gehucht Fucking. Volgens het bureau gebruikt het begrip ‘Fucking Hell’ seksualiteit om woede en verachting te uiten.

De aanvrager ging daarop in beroep en krijgt nu alsnog een merkregistratie. De Kamer van Beroep oordeelt dat het merkenbureau niet te preuts moet zijn en het merk gewoon moet inschrijven. Begrijp ‘t niet zo goed. Zo bijzonder is het toch niet meer? Je hebt ook allang het nota bene Amerikaanse biermerk Raging Bitch.

Volgens Bas Kist, partner van merken- en octrooibureau Zacco, is het goed dat het Europese merkenbureau op dit punt niet te streng is.” De naam belooft wat. Nu ben ik heeeeel erg benieuwd wat voor bier ze onder deze naam gaan brouwen en hoe het zal smaken. Uiteraard blijf ik alles rondom het ‘Fucking Hell’ bier volgen.

Bron: ANP en AD

Lees ook:Eurotrash Brewery brouwer Fucking Hell bier?
Lees ook:Geen merknaam cannabis in biernaam
Lees ook:Kunst en bier: Brewdog doet het!
Lees ook:Duitsers drinken minder bier uit eigen land
Lees ook:Geen erkenning Budweiser

Eén reactie op “Bier ‘Fucking Hell’ mag

  1. Alexander

    Ik denk dat ze een Helles gaan brouwen.

    Bdw, Fucking is globaal een 20 huizen groot….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.