Schuppenboer Tripel: ‘hét alternatief voor witbier’

schuppenboerDe Schuppenboer Tripel is een bijzonder bier. Het heeft iets weg van een Tripel in combinatie met witbier. Het bier is afkomstig van hobbybrouwerij Het Nest dat inmiddels al drie keer een switch heeft gemaakt van brouwerij. De Schuppenboer Tripel liep namelijk zo goed dat capaciteitsuitbreiding steeds noodzakelijk was. Het eigen ontwikkelde bierrecept wordt momenteel gebrouwen bij de Scheldebrouwerij in Meer. Daar komt bijvoorbeeld ook de Zeezuiper vandaan. 

logo_nest_kleurUiteraard heeft het weinig met elkaar te maken aangezien de hobbybrouwers toch echt een eigen recept hebben gemaakt, toch vind ik de Schuppenboer Tripel wel iets weg hebben van de Zeezuiper. Beide bieren zijn heel fris en beschikken over de nodige citrusvruchten. De kleur van het bier is best bijzonder, namelijk blond oranje.

Dit fruitig, frisse bier is troebel heeft een zoete geur maar is frisser als je ‘m proeft. Het heeft een lichtbittere smaak maar is ook licht zurig op de tong. Net niet weeëg. Ook zorgen kruiden van bijvoorbeeld koriander voor een ‘pittige’ smaak. In combinatie met de citrussmaak wellicht de reden waarom het mij aan witbier doet denken. De tipel heeft 8,5% alcohol waarbij je proeft dat het krachtig is maar de alcohol overheerst niet. Zelf proefde ik de hop ook goed waarbij gebruikgemaakt is van de cascade als aromahop. Dit lijt me een nog heerlijker bier als het straks wat warmer begint te worden. Voor mij een mooi alternatief als je op zoek bent naar iets sterkers dan witbier maar met hetzelfde ‘frisse’ effect.

Lees ook:Floreffe Tripel: fris en makkelijk
Lees ook:Deus bier: mooi alternatief voor champagne
Lees ook:Gulpener Korenwolf: natuurlijke smaak
Lees ook:Wieckse Witte: op naar de lente…
Lees ook:Adelardus Tripel: fris en pittig

2 reacties op “Schuppenboer Tripel: ‘hét alternatief voor witbier’

  1. Davadox

    Een lekker fris bier,ik ben hem nu soldaat aan het maken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. joeri

    Ik heb het laatste ook gehad. Een heerlijke triple. Met de bitterheid vond ik het meevallen. Ik proefde ook iets van Vanille. Maar dit stond nergens op het etiket vermeldt. Welk kruid die in het bier zit kan dit geweest zijn, of heeft mijn triple gerijpt in vaten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.