Griekse crisis treft Heineken

heinekenGriekenland is niet meer weg te denken uit de krantenkoppen. Niet alleen de overheid, Griekse mensen en lokale bedrijven hebben er last van. Ook bedrijven die onderdeel zijn van een Nederlands concern kan rekenen op problemen, zo blijkt. De dalende koopkracht onder de Grieken en de heftige overheidsingrijpen gaan helaas niet zonder gevolgen aan de Griekse dochter van Heineken voorbij.

De verkopen van brouwerij Athenian Brewery staan flink onder druk. Directeur Jac van Herpen meldt dat er in vier maanden tijd zeker tien fiscale maatregelen zijn doorgevoerd. Zo zijn de accijnzen op alcohol maar liefst drie keer verhoogd en is het btw-tarief twee keer gestegen. Ook worden belastingen ingevoerd op alles dat vermogen is zoals natuurlijk winst, dividenden maar ook leaseauto’s.  Hierdoor zijn de Heineken producten al 15% duurder geworden voor de Griekse bierdrinkers.

En dat het hier niet gaat om een kleine brouwerij blijkt wel uit de cijfers. Bij de Athenian Brewery werken 2.700 mensen waarvan 1200 in de distributie. Heineken heeft dankzij het Amstelmerk 70%  marktaandeel in handen in Griekenland. Het is maar af gte wachten wat dit nog verder voor gevolgen zal hebben. Er zijn vast en zeker nog heel wat meer bedrijven die last gaan ondervinden van deze ellende.

Bron: FD en Food Holland

Lees ook:Bier waar de goden geen nee tegen zeggen
Lees ook:Heineken wil proefboringen voor energievoorziening
Lees ook:Heineken-top strijkt hoge bonus op
Lees ook:Ziekenhuizen geven alcoholalarm af
Lees ook:En jawel: Whisky Beer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.