Brouwerij ‘t Koelschip antwoordt op ‘diertjesbier’

nieuw bier KoelschipEen reactie van brouwerij ‘t Koelschip op Brewdog lag, in ieder geval bij mij, al in de lijn der verwachting. Ook de vorige keer had de brouwerij uit Almere kort na lancering van het nieuwe zwaarste bier ter wereld van de Schotse brouwerij een antwoord. ‘t Koelschip uit Almere lanceert een bierproduct met 60% alcohol, genaamd ’Start the Future’.

 

Binnen de bierwereld zal het vast en zeker wederom zorgen voor gespreksstof. Als ik alleen al op een bierfestival ben waar ‘t Koelschip met hun vorige ‘zwaarste bier ter wereld’ staat, spreekt iedereen erover. Inderdaad het smaakt naar bier echter het zal vast en zeker meer in de smaak vallen bij mensen die niet op zoek zijn naar bier maar naar een sterke drank.

Wel goed dat hij dit nieuwe ‘bier’ een bierproduct noemt. Want van echt bier kan je naar mijn idee niet spreken. Dat geldt natuurlijk ook voor het bier van Schotse makelaardij. ‘t Koelschip heeft met Start the Future een 100% bierproduct op de markt gezet dat wel is bewerkt echter het is een product dat is gemaakt volgens het bierprincipe op basis van water, mout en hop. Er is gebruikgemaakt van speciaal bier van water, mouten, Hallertauer hop uit eigen hoptuin in de Hallertau Duitsland.  

Tijdens het Burg Bieren Bierfeest dat plaatsvindt op 7 augustus a.s. wordt een speciale fles van ‘Start The Future’ geopend en kan het geproefd worden. Mochten er aanvullende vragen zijn over hoe dit bierproduct gemaakt is dan kan Jan Nijboer, eigenaar van Brouwerij ‘t Koelschip daar alles over uitleggen.

Voor meer informatie over de brouwerij, kijk op www.brouwerijhetkoelschip.nl.

Lees ook:Zwaarste bier van de wereld in Nederlandse handen
Lees ook:Nieuw zwaarst alcoholische bier ter wereld
Lees ook:Brouwerij De Kemphaan krijgt uitstel
Lees ook:Bier bewaardop een goede uitvinding?
Lees ook:Sluiting bierbrouwerij De Kemphaan dreigt

8 reacties op “Brouwerij ‘t Koelschip antwoordt op ‘diertjesbier’

  1. NoiZe

    Zou het weer met whiskey gemengd zijn. Tsss.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob van der Jagt

      Bij Brewdog maken ze gebruik van vries-destillatie dus dat zal Jan Nijboer ook wel hebben gedaan. Je maakt eigenlijk een soort bierlikeur waarvan je kan betwisten of het nog een bier is. Ik denk van niet.

        /   Beantwoorden  / 
        1. Rob van der Jagt

          Technisch gezien is het inderdaad bier, maar als je die techniek in extreme mate toegepast ben je toch elke associatie met bier kwijt.

          Zelfde met Sinamar van Weyermann, wat onze Osterburen gebruiken om de kleur van hun bieren wat op te fluffen zonder het Reinheitsgebot te overtreden. Is technisch gezien ook een echt bier, maar ja …

            /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

    Klopt, in eerdere berichten heb ik ook een filmpje van Brewdog geplaatst over hoe ze het bier maken. Toch betwijfel ik of ze deze methode ook bij de 55% hebben gebruikt. Volgens mij is het namelijk dan echt een lang proces.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Edo

    Please! We gaan deze mix van een beetje bier van 13% en een heleboel hoogalcoholische ‘bierbrand’ (ik kan het zelfs geen whisky noemen) toch niet het sterkste bier van de wereld noemen.

    Volgens mij is er geen sprake van vriesdrogen of vriesdestilleren, wat Brewdog en Schorschbräu doen, maar van het mixen van een aantal vloeistoffen, die allen gebaseerd zijn op mout en hop.
    Brewdog en Schorschbräu kun je met wat fantasie bier noemen, omdat sprake is van een basisbier dat langdurig is bevroren.

    Koelschip StF is een mix van verschillende dranken, waaronder bier. Niet meer, niet minder.

      /   Beantwoorden  / 
    1. NoiZe

      Blijft een neppert dus.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.