Bier of wijn beter bij eten?

etenIn Amerika heb ik over een leuke ‘wedstrijd’ gelezen waarvan het mij leuk lijkt dit ook eens in Nederland te doen. Iedereen weet dat bier en gastronomie steeds meer in opkomst is. In de V.S. is een avond georganiseerd waarbij topkoks, wijnspecialisten en biersommeliers aan de slag gingen om de beste combinatie aan te bieden voor 80 gasten. Zou wijn beter bij een gerecht smaken of bier. Uiteraard zeggen de bierliefhebbers bier en de wijnliefhebbers wijn. Het zou daarom eigenlijk zo leuk zijn om een neutrale groep beiden voor te schotelen.

De conclusie is wel dat mensen steeds verrast en enthousiast zijn na een bier en gastronomie arrangement. Ook de op en top wijnliefhebber die een recensie schreef over dit experiment was verrast. Complexe biersmaken vond deze journalist overigens lastig. Wellicht een goede tip in de bier en gastronomie ontwikkeling om mensen die geen bierdrinkers zijn niet te complexe bier en spijs-combinaties voor te leggen. Dit overtuigt hen mogelijk niet om vaker te kiezen voor bier bij het eten. 

Duidelijk was dat de meer toegankelijke bieren zoals Weihenstephan zorgde voor veel enthousiasme. Restaurants zouden wellicht dus een bier en spijscombinaties voor beginners en gevorderden kunnen maken. In deze Amerikaanse test was het overigens leuk om te zien dat er zoveel buitenlandse speciaalbieren werden gecombineerd. Lees het artikel door op ‘bron’ te klikken. 

Bron: Washington Post

Lees ook:Biertrend: zwaardere bieren steeds populairder
Lees ook:15 procent kiest bier bij het eten
Lees ook:Wieckse Witte komt met Weizenbierglas, huh?
Lees ook:Belgische bierbarometer: 30% verkiest bier boven wijn bij diner
Lees ook:Champagnebier een nieuwe trend?

2 reacties op “Bier of wijn beter bij eten?

  1. Theo

    Fiona, Sla dit boek er maar eens op na: He said Beer (sam Calgione), She said wine(Manie Old)ISBN 978-0-7566-5449-6 (www.dk.com)Schitterend boek: bier wint natuurlijk

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Theo, bedankt voor de tip. Ik ga ‘m eens opzoeken.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.