Hoe je speciaalbier promoot!

speciaalbierHet YouTube filmpje dat hieronder zichtbaar is (klik op lees verder) wil ik niemand onthouden. Dat is nu hoe de speciaalbierbrouwers hun bier promoten onder bierdrinkers. Heel mooi is hoe ambachtelijk bier een gezicht krijgt. En vooral het gezicht van mannen en vrouwen die gezamenlijk gek zijn van speciaalbier en dit door willen vertellen. Een passie hebben voor bier en dat ook echt overbrengen. Toch? Of brengt dit het niet? Laat je stem horen! 

 

 

In de V.S. kan het in ieder geval. Laten we zo’n video ook in Nederland maken!

Lees ook:Op tv: zoektocht naar het perfecte bier
Lees ook:Goed idee! Huishoudbeurs met biereiland
Lees ook:Hét verschil tussen de Nederlandse en Belgische biercultuur
Lees ook:Supermarkt doet onvoldoende om bier te verkopen
Lees ook:Speciaalbierbrouwers die samenwerken!

4 reacties op “Hoe je speciaalbier promoot!

 1. NoiZe

  Ik had hem al gezien, geweldig filmpje!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeroen

  Geweldige film!!! De muziek, de woorden, de mensen. Het klopt van voor tot achter. Dit straalt echte liefde voor het product uit! Super.

    /   Beantwoorden  / 
 3. JosB

  Goed gemaakt – dat moet zeker gezegd. Greg Koch heeft ook buiten zijn eigen brouwerij gekeken (en ongetwijfeld ook ondersteuning gehad van de Brewers Association). Zag wel wat bekende gezichten en namen langskomen, o.a. Dr Bill (Sysak), Ray Daniels, Lauren Salazar, Toronado, Bruery,… Goede zaak dat het niet beperkt werd tot de eigen brouwerij (Stone), maar generiek richt op alle craft beer – ik meende zelfs een fles Isabelle Proximus te zien… dat ken ik ergens van :) . Goede promotie inderdaad. Maar de schaalgrootte in USA is toch wat anders dan in ons kikkerlandje. Craft breweries in America zijn wel een paar orden groter dan de gemiddelde KBC brouwerij in ons land… En van de grote pilsbrouwers hoef je het niet te verwachten, hooguit van de kleinere brouwers die ook al meedraaien in de Smaak van Echt. En enkelen daarvan zijn inmiddels al klein in vergelijking met bijvoorbeeld Stone Brewing.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.