Rookverbod kleine cafés van de baan

AsbakDe bijna nieuwe regering is duidelijk. Weg met dat rookverbod in de kleine café’s. Dit staat in het concept-regeerakkoord. Eerst is er veel geld gepompt in het informeren van de consument,  het aanbrengen van aparte rookruimtes en vervolgens in het handhaven van de wet en hop zo weer van de baan. Al dat geld dat de gehele horeca en de overheind in dit plan heeft gestopt zonde. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prima en o.k. dat er in café’s wordt gerookt.

Sterker nog waarom zouden we het zoveel mensen ontnemen die het heerlijk vinden om een sigaar of sigaret op te steken naast een mooi speciaalbier. Overigens rook ik zelf niet. En natuurlijk vind ik het vaak ook best lekker om niet in de rook te zitten en begrijp ik zeker ook weer het probleem voor bijvoorbeeld astmapatiënten. Er zijn voors- en tegens genoeg. Veel verandering zal het naar mijn idee niet brengen. Het laatste half jaar merkte ik dat er in bijna elk café in Den Bosch gewoon weer gerookt werd. Nu dus weer legaal.

Wat is jullie mening? Goede ontwikkeling?

Lees ook:Oktoberfest grote uitzondering op rookverbod?
Lees ook:Eerste Jopenkerk bier ‘Witte rook’ op tap
Lees ook:Wijnfles en bierfles hetzelfde!
Lees ook:Haal de zon in huis!
Lees ook:Amsterdam: drankverkoop pas vanaf 18

6 reacties op “Rookverbod kleine cafés van de baan

  1. Dennis

    De asbakken zijn eigenlijk nooit weggeweest in de Pub in Den Bosch… Maar iig fijn dat ze nu niet meer crimineel zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  2. John

    Balen dat ze terug zijn. Voor een bierdrinker is het heerlijk zonder rook. Dan proef je wat je drinkt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frans Ruiter

    Ook ik vind het jammer dat dit vooraf niet goed is opgezet en gehandhaafd. Helaas buigt de regering hiermee voor een minderheid van de bevolking.

      /   Beantwoorden  / 
  4. bierwinkel leiden

    Precies wat Frans zegt, Ik ben meer een voorstander van een beslissing van de uitbater zelf, zoals in meer landen het geval is. Maar als je het dan verbied, moet je ook handhaven en optreden. Dit was natuurlijk een wassen neus. In restaurants of biercafe’s lijkt mij roken onwenselijk, zodat je proeft wat je eet en drinkt. Een bruine kroeg mag wat mij betreft lekker als rookruimte worden gebruikt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Alexander

      Nou… Ik ben persoonlijk erg blij dat de Koe rookvrij is.

        /   Beantwoorden  / 
  5. 6 sence

    Zo onze hoop ligt weer overhoop.. wij astmapatienten konden eindelijk eens gezellig in een kroegje zitten zonder kortademigheid.
    Kunnen de rokers die niet buiten roken kunnen niet eens rekening houden met de niet rokers.. op het terras worden we ook al weggejaagd met sigaretten en sigarenstank.. wij moeten verplicht schuiven voor degenen die verslaafd zijn. roekn buiten zou zelfs verboden moeten worden net als in Amerika… verhuizen? goede optie.. maar waarom wij niet rokers alweer schuiven voor de roker??? WIJ ZIJN ALTIJD DE DUPE EN HET HOORT NIET BIJ ONZE NATUUR… OOIT EEN AAP OF ANDER DIER ZIEN ROKEN…maar ja de roker is vaak egoistisch en denkt alleen maar aan het pafke… wij denken aan frisse lucht…wij niet rokers mogen thuis blijven zitten.. laat de rokers nu maar eens in hun eigen huis roken enlaat de rollen maar eens omgekeerd zijn… het is jaren hun wereldje geweest en nu is het eens andersom en moet je het commentaar eens horren… ja dat neemt verslaving met zich mee Dat ze het ‘ontroken’ maar in het ziekenfondspakket stoppen… en dan komen we weer op een ander onderwerp… zo kunnen we nog uren doorgaan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.