Wijnfles en bierfles hetzelfde!

moo_hefeweizen_smAlweer even geleden was ik in Tasmanië en daar kwam ik toch iets bijzonders tegen. Bier in een wijnfles. Hoe het zit? In Nederland heb je wijnflessen met zo’n lange hals, zie ook de foto, dan begrijp je wellicht wat ik bedoel. In Tasmanië gebruiken ze voor zowel wijn en bier dezelfde flessen. Ik vond het fantastisch. Was dit niet slim? Kunnen we ons met bier aan het wijnimago optrekken.

moobrew_main

 

Het concern waar Moobrew onder valt heeft ook wijn. Ook in zo’n flesje. Eigenlijk is het gewoon fantastisch. Het is hip, stijlvol en modern. Heel erg van deze tijd, toch? Het design en de vormgeving geeft een totaal andere dimensie aan bier. Dit Tasmaanse bier is overigens ook lekker. Vooral de hefeweizen heb ik gedronken. 

Het bier is natuurlijk en heeft geen toevoegingen. In deze weizen proefde je banaan en een beetje vanille, het is een echt klassiek Beiers witbier. Niet echt verrassend van smaak en een herkenbare stijl. Ik vond het een lekker bier zonder smaakverrassingen.

Wat ik me afvraag is of een dergelijk flesje niet doorslaggevend of een bepalende factor kan zijn in het beeld en imago van bier. Wat vind jij? Het is toch mooi om te zien dat de ambacht van wijn en bier hier zo mooi worden samengebracht. Misschien een hele nieuwe invalshoek om de wijnmakers zenuwachtig mee te krijgen?

Bron: Moobrew

Lees ook:Shock Top voor mij een winnaar!
Lees ook:Verslag Trappistenweekend
Lees ook:Aspergebier een goed idee!
Lees ook:Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?
Lees ook:Het beste witbier van de wereld komt uit Haarlem

8 reacties op “Wijnfles en bierfles hetzelfde!

  1. Coen

    Het zal toch veel met de prijs te maken hebben.
    Bier blijft een volksdrank met daardoor ook (vaak) een mindere marge.

    Door de flessen gelijk te maken wordt het verschil wel erg duidelijk…..

    groet,

    Coen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      En voor het mooie speciaalbier?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Coen

        Ok, met een Hertog Jan Grand Prestige ingeschonken in wijnglazen zou het wel lukken (wel eentje die een paar jaar in de kelder heeft gelegen om te rijpen :-) )

          /   Beantwoorden  / 
  2. Frans Ruiter

    Speciaalbier verdient zijn eigen fles en imago. Het gaat om de binnenkant! Ik vind het hypocriet als iemand het bier wel ineens koopt omdat het in een wijnfles zit. Als mensen er niet aan willen, is dat hun gemis!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Ha Frans, presentatie heeft toch een duidelijk effect op de aantrekkelijkheid. Het is heel idealistisch. Heel veel flesjes zien er immers hetzelfde uit. Het etiket maakt vaak het verschil, toch?

        /   Beantwoorden  / 
        1. Fiona de Lange

          Dus waarom dan niet meer hetzelfde flesje dat wat mooier design heeft, meer op wijn lijkt? Met etiket een eigen look en feel..

            /   Beantwoorden  / 
          1. Frans Ruiter

            Ja, zodirect pak je nog een fles wijn als je denkt een mooi bier te gaan drinken!

            Nou, ik vind dan bijvoorbeeld de fles van Deus (Bosteels) of de flessen van de op eikenhout gerijpte Dubuissonbieren wel erg mooi. Het nadeel is dat deze slecht – of eigenlijk gewoon niet – stapelbaar zijn. Maar ik blijf bij een eigen (fles)identiteit van bier!

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.