Bierprijs met carnaval weer omhoog

In tegenstelling tot alle commotie rondom de bierglazen in Maastricht is er wellicht een veel groter discussiepunt. Het bier tijdens carnaval wordt namelijk ieder jaar veel duurder. In Tilburg betalen ze dit jaar € 0,10 meer dan vorig jaar, wat neerkomt op € 2,20 voor een bier. Heb je al gekeken hoeveel een pils dit jaar bij jou in de woonplaats kost? Laat het hieronder in een reactie weten.

In Den Bosch en Breda kost bier dit jaar waarschijnlijk hetzelfde als vorig jaar, namelijk twee euro. Eigenlijk is het bizar dat er al € 0,20 verschil zit tussen een stad. In Tilburg, de kruikenstad, betaal je overal in de stad met een kruikenmunt. Hoe zou dit in Maastricht zijn?

Bron: Omroep Brabant

Lees ook:Goedkoopste en duurste terras van Nederland
Lees ook:Kandinsky Tilburg: JA toch leuk
Lees ook:De rijke (bier) historie van Delft in 3 uur en twee bieren
Lees ook:Guus Meeuwis krijgt eigen bier
Lees ook:Uitgelicht: Allergisch voor bier

6 reacties op “Bierprijs met carnaval weer omhoog

  1. Edo

    1,90 in mijn woondorp (Lattrop)
    2 euro in Oldenzaal en Denekamp

    gelukkig drink ik nooit tappils van een grote NL brouwerij

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sepke

    In maastricht wordt gewoon cash afgerekend… De prijzen blijven gewoon gelijk, er wordt alleen heel veel meer gedronken. Vandaag ook te horen gekregen dat er gewoon glas wordt gebruikt! Vind het als barman namelijk niets om een plastic beker met bier uit te moeten serveren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frans Ruiter

    Pils? Ik zou het écht niet weten…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Fred Schiphorst

    Volgens mij is er in Amsterdam niet zoiets als één oprijs voro een pilsje. of je er een besteld op de grote pleinen of in een buurtkroeg in een buitenwijk wil nog wel eens wat schelen. Die vraag is dus lastig te beantwoorden. Met Carnaval zullen de prijzen waarschijnlijk niet omhoog gaan…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dries

      Maar in Amsterdam wordt toch ook geen carnaval gevierd? En overigens is dit toch ook niet zo bijzonder? Pal voor Valentijn of Moederdag betaal je ook meer voor een bosje rozen dan buiten deze dagen om.En pal voor Pasen worden de eieren ook duurder.

      ( ok, dat laatste verzin ik ter plekke. :P geen idee of dat zo is, het zou me niets verbazen!)

        /   Beantwoorden  / 
  5. Fiona de Lange

    Beste Dries, het gaat om de jaarlijkse prijs van het bier tijdens carnaval niet in vergelijking tot de normale verkoopprijs. Dus de prijs van het bier tijdens carnaval in 2010 lag lager en is voor 2011 verhoogd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.