Nieuw Belgisch-Amerikaans bier

Opnieuw een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen brouwerijen uit andere werelddelen en met verschillende bierstijlen. Brouwerij ‘t Gaverhopke uit Stasegem, België gaat samenwerken met een Amerikaanse Brouwerij, Tired Hands Brewing Company van Jean Broillet. Hij is overigens nu nog werkzaam bij Iron Hill Brewery. Het bier heeft nog geen naam maar al wel een recept. De smaak zal bitter en zacht zijn, die door de gezamenlijke kennis bij elkaar wordt gebracht. Het is vooral interessant om te zien hoe het contact tussen beide brouwerijen is ontstaan.  

Twee jaar geleden bezocht Jean Broillet de Belgische brouwerij. Via Facebook bleven ze contact houden. Waar social media niet goed voor is! Na een bezoek van de Belgen in Amerika werd het nieuwe Ei van Columbus ‘gemaakt’. De eigenaren Bruno Delrue en Gudrun Vandoorne van Brouwerij ‘t Gaverhopke ervaarde ook dat Belgisch bier het in de VS goed doet. Binnen een mum van tijd waren 30 vaten van hun bier verkocht.

20 april komt de 27-jarige Amerikaan Jean Broillet naar België om samen 2 x 800 hectoliter bier te brouwen. Vanaf half juni zal het Belgisch-Amerikaanse bier verkrijgbaar zijn. Andere bieren waar de Belgische brouwerij bekend om is zijn: de Zingende Blondine en ‘t Koerseklakske.

Dit soort initiatieven zijn heel slim om te doen. Op die manier lift je als brouwerij mee op de laatste trends in een andere biermarkt. Bovendien leer je veel over nieuwe mogelijkheden en zo blijf je innovatief als brouwerij!

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook:Koerseklakske: prachtig fris bier
Lees ook:Westvleteren bouwsteenbox groot succes in VS
Lees ook:Sterke groei Amerikaanse bierbrouwers
Lees ook:Brouwerij Corsendonk sluit nieuw contract in China
Lees ook:Tournée Générale start op 7 februari 2013

0 reacties op “Nieuw Belgisch-Amerikaans bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.