De barman in Nederland is geen autoriteit, iets dat in België en Duitsland wel het geval is, en dat moet veranderen volgens René Nouwens van Koninklijke Horeca Nederland. Er zal dus een nieuwe specialistische mbo-opleiding komen voor het cafévak. Zo komt de kastelein weer terug die veel kennis heeft van zaken en de wettelijke bepalingen kent van producten. Iets waar het nu volgens Nouwens nog weleens aan ontbreekt.
Er zijn momenteel vergevorderde gesprekken met een ROC dat de eerste kroegstudie zal gaan leveren. Naar verwachting zullen straks diverse mbo-scholen verspreid over heel Nederland zorgen dat er circa 1400 professionele barkeepers in cafés aan het werk gaan. Een hele goede zaak! Want het is serieus vaak bedroevend hoeveel of liever gezegd hoe weinig kennis er bestaat over producten en de wijze waarop het geserveerd moet worden.
Bijvoorbeeld dat standaard bijna ieder café speciaalbier op fles in een nat glas uitschenkt. Of dat men het verschil niet kent tussen witbier en weizenbier.
Bron: Proost Magazine en De Telegraaf
Lees ook:Regionale producten en brouwerijen breken door
Lees ook:SABMiller speelt in op vrouw en alcohol!
Lees ook:Comazuipen: stop deze trend….
Lees ook:Boek: ‘Afvallen met Bier’!
Lees ook:Alliantie van Bier Tapperijen bestaat 25 jaar
Dat is positief
zolang het meer wordt dan de cursussen Kelner, Cafebedrijf en HACCP in een bakje is het goed.