Abdij van Maredsous in een nieuw jasje

Tijdens de zomer in 2010 ben ik in de abdij van Maredsous geweest. Ze waren toen al bezig om wat aanpassingen te doen. Het is indrukwekkend om hier een keer een bezoek te brengen en een uitgebreide rondleiding te doen. Het bezoekerscentrum van de abdij is in een nieuw jasje gestoken. Aanstaande vrijdag 25 februari 2011 wordt deze door Vader abt ingehuldigd. De bezoekers kunnen nu ook als het ware bij de monniken aan tafel.

Als je een bezoek brengt aan de abdij van Maredsous vergeet dan niet een van de heerlijke monniken producten te proeven. Ik heb hier destijds een gerecht met de monniken kaas gegeten. Overigens wordt het product voorbereid buiten de abdij en afgemaakt binnen de abdij. De inrichting van het bezoekerscentrum dat heet ‘Centre d’Acceuil’ heeft dezelfde uitstraling als die in de abdij.

Vader abt heeft persoonlijk toezicht gehouden op de uitvoering van de werkzaamheden. De muren hebben een warme crème kleur. De vloer, balken en originele gewelven bleven in hun originele staat. De toonbank en koeltogen werden opgetrokken in Frans grenenhout en grijs marmer. De ruimte werd ingevuld met tafels, stoelen en banken in robuust blank eikenhout. Jaarlijks bezoeken 400.000 mensen de abdij van Maredsous die iedere dag in het jaar geopend is.

Lees ook:Kerstmarkt in Abdij van Maredsous
Lees ook:Leuke Pinkstermaandag activiteit
Lees ook:Nieuw trappistenbier komt uit Italië
Lees ook:Binnen in de Abdij van Westvleteren
Lees ook:Maredsous Tripel: zacht van smaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.