Leuke Pinkstermaandag activiteit

Wie nog op zoek is naar een leuke activiteit voor de Pinkstermaandag, de abdij Affligem opent 28 mei de deuren van 14.00 tot 17.00 uur. Meerdere Monniken, gemeentegidsen en de Heemkundige Kring Belledaal zorgen voor een rondleiding van een uur door de Abdij. Je krijgt de gemeenschappelijke ruimtes op de gelijkvloerse verdieping te zien en er wordt uigebreid stilgestaan bij het verleden van de abdij.

Verder kom je ook meer te weten over het monastieke leven van de paters en breng je een bezoek aan het Bisschoppenhuis, de kerk, de refter, de winterkapel en de bibliotheek. De rondleiding eindigt bij de ruïne van de middeleeuwse abdijkerk en de kruidentuin. Natuurlijk is de winkel met abdijbier en -kaas open en is een bezoek te brengen aan het Religieus Centrum, het jeugdheem Sint-Benedictus, het gasthof d’Oude Brouwerij en het Cultureel Centrum.

Rondleiding
Op het plein voor de hoofdingang starten rondleidingen met groepen van 50 personen. De toegangsprijs bedraagt 2 euro per persoon en het is gratis voor kinderen onder de 12 jaar. De laatste rondleiding start om 16.45 uur. De monniken zingen de vespers in de abdijkerk om 18 uur. Leuk om een keer te zien en mee te maken!!

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Abdij van Maredsous in een nieuw jasje
Lees ook:07-09-’13: Traditionele hopdag
Lees ook:Leuke Paasactiviteiten: bezoek een bierbrouwerij!
Lees ook:19-12-10: Noordelijk Kerst- en Winterbierfestival
Lees ook:125 jaar De Koningshoeven – La Trappe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.