Initiatieven in de bierwereld: 4.000 euro voor KIKA

Ten minste 24 bierliefhebbers kwamen zondag 20 maart 2011 bijelkaar om meerdere redenen. De belangrijkste reden was de donatie van maar liefst 4.000,- euro aan KIKA (Kinderen Kankervrij). Meerdere initatieven in de bierwereld waarover ik al eerder schreef resulteerde in de overhandiging van een cheque aan Frits Hirschstein, mede-oprichter van Kika, en Rien Schimmel, fondsenwerver. Een deel van de opbrengst was afkomstig van het geboortebier Mikkie van Peter en Kim van der Arend. Van de bijeenkomst is hieronder een korte video sfeerimpressie gemaakt. 

Marcel Snater van de Snaterende Arend heeft het bier samen met Kees Bubberman van Emelisse gebrouwen. De bierliefhebbers die ieder 50 euro per stoel hadden betaald hadden naast de steun aan een goed doel er een geweldige bierproeverij vergezeld van de beste kazen bij. Een reeks van bieren van de Snaterende Arend en ook extreme kaassoorten zoals truffelkaas, kaas met mosterd en kaas met gember gingen langs de neus en door de mond. Fantastisch om te zien wat de kaas met de smaak van het bier doet of andersom.

En uiteraard werd Mikkie’s bier geproefd. Een mooi bier dat toch lekker is voor zowel de bierliefhebber als de bierkenner. Niet te bitter en zeker ook niet te zoet. Echt een topper. Enfin, ik heb al heel veel over het bier gezegd en ook over het initiatief. Ik zou zeggen dit doen we volgend jaar weer. Wellicht dan met een hele andere goede aanleiding!

Lees ook:Nieuw bier ‘Toos’: geboortebier voor Nederland?
Lees ook:Bierwereld bundelt krachten voor Kika
Lees ook:Genieten van bier en geven voor KiKa
Lees ook:Horeca brengt 56.375 euro naar KiKa
Lees ook:Bierbranche zamelt nu al 55.000 euro in voor Geniet en Geef-actie

0 reacties op “Initiatieven in de bierwereld: 4.000 euro voor KIKA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.