Biertapas Ossenworst met bleekselderij, radijs en roomkaas

Een leuk klein en eenvoudig gerechtje om te maken is de Ossenworst met bleekselderij, radijs en roomkaas. Ik heb dit zelf ook geproefd en is heerlijk. Een leuke tapas om te maken, bijvoorbeeld om uit te serveren voorafgaand aan een diner. Uiteraard volgt hierbij ook weer de aanbeveling van een bijpassend bier. Het gerecht is afkomstig van Han Hidalgo van Biercuisine.nl.

Ingrediënten voor vier personen:
8 plakjes (Amsterdamse) ossenworst
4 eetlepels bleekselderij, in piepkleine blokjes
4 eetlepels radijs, in piepkleine blokjes
4 eetlepels roomkaas
1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
rucola
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
In een mengkom de piepkleine blokjes bleekselderij en radijs mengen met roomkaas en fijngeknipte verse bieslook. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel 1 tot 2 uur in de koelkas laten opstijven. Over de plakjes ossenworst verdelen en oprollen. Met enkele blaadjes rucola garneren.

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, amber, blond tussen 6 en 8%, IPA tussen 6 en 8%.

Lees ook:Gerookte forelfilet, roomkaas en Troubadour Magma
Lees ook:Bierrecept: Beenham, rode bietjes en blond bier
Lees ook:Zalmfilet bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Gerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Heerlijke tapas bij Witbier, Lente- of Meibock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.