Amerikaanse brouwer maakt bier in Nederland

Het is een goede ontwikkeling dat een Nederlandse brouwerij ‘samenwerkt’ met een Amerikaanse brouwer. Op die manier ontstaat vernieuwing en innovatie in de bierbranche en dat is goed voor de ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur. Brouwer Kees Bubberman van Brouwerij Emelisse in Kamperland heeft de afgelopen twee dagen samen met de Amerikaanse brouwer Brian Strumke gewerkt aan een uniek bier.

 

Brian Strumke is onlangs uitgeroepen tot de nummer twee van de Top New Brewers World 2011 en staat bekend om zijn gebruik van ongewone ingrediënten zoals paardebloem, lavendel en kamille bij het brouwen van bier. Het unieke bier krijgt de naam Holland’s Oat en heeft als ingrediënt appelstroop! “Ik wilde iets typisch Nederlands”, vertelt Strumke. “Kees suggereerde ook drop en speculaaskruiden. Maar eigenlijk houden we beiden niet van teveel kruiden en ik denk dat appelstroop goed gaat werken.”

Het bier is nu gebrouwen en heeft uiteraard nog wat tijd nodig om te lageren. Over vier weken is de Holland’s Oat precies zoals beide brouwers het bier voor ogen hadden. Het zal beperkt te koop zijn bij brouwerij Emelisse en biercafé ‘t Arendsnest in Amsterdam. Een groot deel van de speciale, gelimiteerde editie gaat uiteraard ook voor verkoop naar de Verenigde Staten. Een goede zaak aangezien ons land hiermee als biermaker van speciale bieren verder op de kaart wordt gezet! Een mooi initiatief.

Bron: pzc.nl

Lees ook:Een bekende zwervende brouwer, het bestaat!
Lees ook:Ontmoet de man achter Kees en proef zelf hoe lekker bier kan zijn
Lees ook:Brazilië heeft speciale bieren gevonden
Lees ook:Amerikaans bier ‘Zotten’ uit de handel
Lees ook:Runderschenkel met appelstroop en Naughty Stout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.