World Beer Awards weer uitgereikt!

De World Beer Awards zijn weer uitgereikt met vele wereldwijde winnaars. World’s Best Beer is de Weihenstephaner Vitus 7,7%. Verder hebben ook diverse Belgische bieren in verschillende categorieën een titel in de wacht gesleept waaronder Rodenbach Grand Cru, bekroond als beste Dark Ale en beste Ale ter wereld. Dit is voor de brouwerij een nieuwe onderscheiding voor de brouwerij.

Brouwerij Palm zag ook Rodenbach Vintage de Europese categorie Speciality Dark Ale winnen. Ook brouwerij Bavik uit Bavikhove kaapte een aantal prijzen weg. Petrus Aged Pale kreeg de titel van beste blonde speciaalbier ter wereld en Petrus Dubbel Bruin kreeg de titel van beste donkere Abdijbier in Europa. Wittekerke Rosé werd uitgeroepen tot beste fruit witbier van Europa. Kriek Max van brouwerij Bockor uit Bellegem won de titel van beste kriekbier ter wereld en ook Oud Beersel Oude Gueuze en Tongerlo Prior vielen in de prijzen. Voor een overzicht van de wereldwijde prijswinnaars kijk hier!

Lees ook:Nederlandse bieren behoren tot beste ter wereld
Lees ook:Belgische brouwerijen winnen Australian Beer Awards
Lees ook:Nederlandse glutenvrije pils beste ter wereld
Lees ook:Winnaars van Brussels Beer Challenge
Lees ook:Winnaars European Beer Star Awards 2012

5 reacties op “World Beer Awards weer uitgereikt!

 1. Fedor Vogel

  Waar zijn de Nederlandse bieren in deze ‘gerenommeerde’ ranglijst? Doen wij het niet goed als Nederlandse brouwsector, of vergeten de brouwers gewoon hun bieren in te sturen? Of is dit een ranglijst van niks? wie het weet mag het zeggen…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Fedor, dit is geen ranglijst van niks en zeker een hele belangrijke wedstrijd….

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fedor Vogel

  Dat weet ik uiteraard, maar waar zijn dan de Nederlandse bieren?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rick Kempen

  Ik meen dat je als brouwerij moet inschrijven en je bier insturen. Dat geldt voor alle wedstrijden van dit (inderdaad zeer hoge) niveau: zowel voor World Beer Cup, Australian Beer Awards, Brau Beviale moet je gewoon je bier inzenden. En dan doen, muv Jopen naar Brau en vroeger SNAB naar WBC, maar weinig Nederlandse brouwers.
  Blijven er vragen… doen ze dat vanwege kosten, of vanwege faalangst? Ik weet het niet.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Fedor Vogel

  Bedankt Rick, want dat is precies wat ik bedoelde. Ik bespeur onder de Nederlandse brouwers (inmiddels bij elkaar ongeveer 120 stuks) een combinatie van onterechte bescheidenheid, gebrek aan (marketing)visie en inderdaad ook faalangst. Volgens mij worden er in Nederland zeer concurrerende bieren gebrouwen (kijk maar weer naar de uitslagen van onze bockbiercontests) maar de brouwers zouden er zelf eens wat meer (internationaal) over moet durven opscheppen!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.