Personeel Hoegaarden vreest opnieuw voor verhuizing

Het personeel van brouwerij Hoegaarden vreest dat zij op termijn opnieuw moeten verhuizen, en wel naar het complex van Belle Vue in Sint-Pieters-Leeuw. Moederbedrijf AB InBev geeft echter aan dat bij Belle Vue alleen wordt geëxperimenteerd om het bier Hoegaarden Rosé te kunnen brouwen. “Gezien het groeiende succes van Hoegaarden en van de innovaties op dit merk die het goed doen, hebben wij een aantal acties moeten ondernemen om te garanderen dat we voldoende capaciteit hebben en houden”, aldus AB InBev. Uit bij mij zeer betrouwbare bronnen weet ik inmiddels wat de werkelijke reden is van wat er vorige keer misging bij het brouwen van Hoegaarden in Jupille. Nee, het was niet het water. En ook welk nieuw product hieruit voortkwam.

Ontstaan Hoegaarden rosé
De medewerkers kregen het niet voor elkaar om het bier goed te brouwen. Inmiddels weet ik dat het nog niet zo eenvoudig is om een goed witbier te brouwen. Met name de te gebruiken ingrediënten met een eiwitgehalte die zorgen voor een troebel bier zijn lastig ’onder controle’ te krijgen. Gevolg was vele liters Hoegaarden die niet op de markt konden worden gebracht. Dit was het begin van het ontstaan van Hoegaarden Rosé. Aan het afgekeurde witbier werd wat sap toegevoegd en voila het Hoegaarden Rosé was geboren.

“Innovatie is onderdeel van onze strategie. Door middel van innovaties proberen wij hernieuwde interesses op te wekken bij bierliefhebbers. En daarnaast om nieuwe consumenten naar de biercategorie te trekken. Hoegaarden Rosé is hier een gevolg van”, zo vertelt een woordvoerdster.

Volgens AB InBev zou Belle Vue een uitwijkmogelijkheid kunnen zijn voor piekmomenten bij de brouwerij in Hoegaarden. “Op dit moment wordt het Hoegaarden witbier overgetankt naar Belle-Vue, waar we onze fruitvariant Hoegaarden Rosé en Hoegaarden 0.0 afwerken.  Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, testen we op dit moment nu ook het brouwen van Hoegaarden als basis voor het gamma Hoegaarden-fruitvarianten in de brouwerij van Belle-Vue.

Dit heeft het voordeel dat we extra capaciteit vrijmaken in de brouwerij van Hoegaarden om de stijgende vraag naar ons witbier op te vangen en hoeven we het witbier dat als basis dient voor de innovaties, niet meer over te tanken van Hoegaarden naar Sint-Pieters-Leeuw, wat een efficiëntere en meer budgetvriendelijke oplossing is.”

De vakbonden denken echter dat dit een voorbode zou kunnen zijn van een grote verhuizing. Want als het moederbier elders gebrouwen kan worden dan kan worden beslist het overal naartoe te verhuizen. Volgens het bierconcern is het echter absoluut niet de bedoeling om de productie volledig te verhuizen. De medewerkers in Hoegaarden hoeven zich dus geen zorgen te maken.

Bron: Express.be en AB InBev

Lees ook:Bierbrouwer Hoegaarden Pierre Celis overleden
Lees ook:Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0
Lees ook:Werchters Jack-Op-bier terug van weggeweest
Lees ook:Celis White: de betere Hoegaarden
Lees ook:Werknemers Belle-Vue praten over ongeval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.