Alcoholvrij bier goed alternatief voor ‘echt’ bier?

In het aankomende dertiende nummer van Bier! dat de komende dagen weer op de mat ligt zijn blind alcoholvrij bieren geproefd en beoordeeld. Het panel bestaande uit onder andere bierliefhebbers, -kenners en brouwers hebben onafhankelijk gekeken of het nu meer lijkt op moutlimonade of echt bier. Er zijn 2 pilseners, 3 witbieren, 2 rosebieren, een amber en een weizen geproefd.

De proeverij vond niet plaats in een brouwerij maar heel toepasselijk bij een autodealer. Alcoholvrij en autorijden gaan natuurlijk goed samen. Over de uitslag en conclusies vertel ik verder niets, dat is natuurlijk te lezen in het aankomende nummer. Wel is de uitslag naar mijn idee verrassend.

Zelf heb ik in de koelkast in ieder geval altijd alcoholvrij bier staan. En daarbij vergelijk ik het bier niet met een alcoholhoudend bier. Ik zie het als mooi alternatief voor frisdrank.

Naast de test zijn in het aankomende nummer van Bier! ook artikelen te lezen over een Abdijbezoek bij Maredsous, reportages over Jopen en De Ryck, een bierreis naar Amsterdam, de brouwhistorie in Weert, en een verhaal over een kunstenares die brouwt met slootwater. Kijk voor meer informatie ook op www.biermagazine.nl

Lees ook:Alcoholvrij bier als sportdrank gaat te ver?
Lees ook:Alcoholvrij bier is HOT
Lees ook:Grolsch lanceert Stender Red Orange
Lees ook:Bavaria Rosébier 0.0% in de schappen
Lees ook:Bavaria zet alcoholvrij bier terug in schap tankstations

16 reacties op “Alcoholvrij bier goed alternatief voor ‘echt’ bier?

  1. Fred Schiphorst

    Ik kan alleen vertellen wat er in oktober gebeurd is in bierproeflokaal “In de Wildeman”. Tijdens de bierweek kiest een panel bestaande uit vaste gasten altijd het beste …. bier, waarbij er op de plaats van de stippeltjes steeds weer een andere biersoort wordt ingevuld. Dit keer was het alcoholvrij bier. Een paar waarnemingen:

    - of het kwam doordat we wisten dat het om alcoholvrij bier ging weet ik niet, maar niemand zat echt te genieten.

    - over het algemeen scoorden de Duitse bieren beter dan de Nederlandse. Naar ik begrepen heb heeft dat alles te maken met het proces. Duitse bieren worden gewoon met Alcohol gebrouwen naar ik heb begrepen. Daarna wordt de alcohol er uit gehaald. Daardoor zijn ze minder moutig dan de Nederlandse, waar helemaal geen alcohol aan te pas komt.

    - ik kan niet namens anderen spreken natuurlijk, maar voor mij is alcoholvrij bier noch een alternatief voor bier, noch voor frisdrank. Vlees noch vis als het ware. Wie het drinken wil moet dat natuurlijk zelf weten en die wens ik daar veel plezier bij, maar mijn drank is het niet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans

    Het enige alcoholvrije bier dat ik prima drinkbaar vind en zelfs als een volwaardig alternatief voor gewoon bier beschouw, is alcoholvrij Weißbier. Zou het kunnen dat tarwebier beter geschikt is om er alcoholvrij bier van te maken dan andere soorten, of is dat inbeelding?

      /   Beantwoorden  / 
  3. bAVkito

    Het enige, echte, goed drinkbare alcohol-vrij bier( Maltdrink met HALAL verklaring !) komt van Bavaria. Simpelweg omdat zij de TECHNIEK beheersen :)
    Ik daag iedereen uit voor een reactie, maar iedereen weet dat dat een FEIT is.En feiten kan je niet weerleggen (volgens de wetenschap) zonder dit te bewijzen !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Tja kijk maar eens naar de onafhankelijke blinde bierproeverij van Bier! Dit keer ben ik toch van mening dat er OOk echt andere goede alcoholvrij bieren zijn!

        /   Beantwoorden  / 
      1. bAVkito

        Ik ga niet af op het oordeel van een kleine bierproeverij :)

          /   Beantwoorden  / 
    2. Fred Schiphorst

      Drinkbaar is een subjectief bericht. Een Halal verklaring zegt niets over drinkbaarheid, alleen over de mening van Islamitische geestelijken. Kortom: het gaat hier over meningen en die mag je hebben. Ik heb een andere. Dat Bavaria als enige de techniek zou beheersen klopt alleen al niet omdat er meerdere technieken zijn. IK heb blind vastgesteld dat de methode die in Duitsland gebruikt wordt in elk geval tot een “bier” leidt dat ik beter de drinken vind. Maar dat is dan weer mijn mening en die hoef je niet te delen.

        /   Beantwoorden  / 
  4. bAVkito

    Klopt Fred, maar die bieren krijgen niet het predicaat alcoholVRIJ, maar slechts alcoholARM. Da’s appels met peren vergelijken. Trouwens jammer dat dat niet in de Nederlandse schappen staat: Appelmalt, echt lekker. Natuurlijk mag je een smaak en mening hebben Fred. Die heb ik namelijk ook—een vrij uitgesproken zelfs :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ton van Oorschot

      Ik ben het helemaal met Fred eens. Vlees noch vis. Geen fris en geen bier. Sorry bAVkito, maar niet alles van Bavaria is te drinken. Volgens mij ben je een beetje bedrijfsblind. Vandaar die (alcohol)vrij uitgesproken mening. Laat het alcoholvrij en malt maar lekker naar die arabieren gaan. Mijn ding is het in ieder geval zeker niet (ook geen duitse of wat dan ook).

        /   Beantwoorden  / 
      1. bAVkito

        LoL een link naar the beeradvocate, haha: I rest my case :P

          /   Beantwoorden  / 
        1. Alexander

          hebben ze daar bavaria afgezeken ofzo? zo ja, prima site…..

            /   Beantwoorden  / 
          1. Alexander

            bovendien staat het op het etiket vrind.

              /  
          2. bAVkito

            Ik dacht echt dat je een grapje maakte—haha. Sorry dan bij deze :)

              /  
          3. bAVkito

            Dan moet je de voldende keer die knipoog en die tong maar niet meer plaatsen. Want dat is het teken van: “WHAT A JOKE”

              /  
  5. bAVkito

    Leave the comments to the Americans on the Beeradvocate? Over m’n lijk —get a life!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kirsten

    Op een normale werkdag reageer ik extreem snel op alcohol en is ook mijn concentratie weg. Maar een biertje op een drukke en warme dag vind ik heerlijk. De oplossing voor mij is stender, een heerlijk vrouwenbiertje met maar 0,5% alcohol. Heerlijk! Aanrader!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.