Biercocktails nu wel een hype?

Veel nieuwe trends worden eerst een hype in de V.S. om vervolgens in Europa een succes te worden. Al enkele jaren zijn er vele recepten en zelfs al boeken te vinden over goede biercocktails. Van een doorbraak of nieuwe hype is het tot op heden nog niet gekomen. Wellicht gaat Amerika hierin verandering brengen? Daar behoren biercocktails inmiddels tot de nieuwste trends.

Op heel wat menukaarten bij cafés en in verschillende Amerikaanse eetgelegenheden zijn biercocktails, een mix van whiskey, wodka of andere sterke drank met verschillende speciaalbieren, te vinden. Sinds de sterke populariteit en groei van speciaalbier in Los Angeles is ook een toenemend aantal biercocktails te vinden. Voornamelijk Los Angeles staat bekend om de stad van de creatieve drankmixen. Zal deze nieuwe trend nu ook Europa gaan veroveren? Is er hier een stad die bekend staat als de stad van de mixdrankjes, Den Haag?

Goede smaakcombinaties
De biercocktails die nu verkrijgbaar zijn geven een bijzonder mondgevoel en zorgen dat de smaken van de speciaalbieren nog sterker naar voren komen. ”Bier kan de tonen van de sterke dranken verzachten en voller maken zonder het waterig te maken zoals frisdrank dat wel doet” zegt Dave Watrous, bierliefhebber en directeur van Steingarten LA. ”Er zijn zo veel seizoensbieren met zo veel verschillende smaakpaletten dat je kunt mixen en de smaaktonen kunt samenstellen om een compleet andere smaakbeleving te creëren”

Matthew Biancaniello werkzaam bij Library Bar in het Hollywood Roosevelt hotel vertelt “de combinatie van gin met Cascade hop en IPA, grapefruit sap, limoen en honing is een favoriet onder de klanten”. Gaan we in Nederland ook meer uitproberen op dit vlak of blijven we erbij dat bier of speciaalbier niet gemixt moet worden.

Bron: LA Times

Lees ook:Biercocktails: een leuke bezigheid
Lees ook:Welke 3 zijn dé biersteden van de V.S.?
Lees ook:Exclusieve Italiaanse topbieren in Nederland
Lees ook:Tradities van het mixen van bier
Lees ook:Grolsch speciaal- en alcoholarm bier in nieuw jasje

Eén reactie op “Biercocktails nu wel een hype?

  1. arnoud

    biercocotails het moet niet gekker worden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.