DVD ‘Neerlandsch Hop’ toont Nederlandse biercultuur

Wederom een mooie samenwerking in de bierwereld ter promotie van de Nederlandse biercultuur. Een proefsessie met Nederlands bier in een Delfts café inspireerde regisseur Eelco Wijninga om een documentaire te maken over de Nederlandse biercultuur. “Spreekt men over (speciaal) bier, dan valt al snel de term ‘Belgisch bier’. Geheel ten onrechte!”, aldus Wijninga. Met als inspiratie de vele bierinitiatieven in Nederland slaan Eelco Wijning, bierexpert Theo Flissebaalje en Marco Philipsen van Mitra de handen ineen om een DVD te maken.

 

“Al jaren vertelt Mitra het verhaal achter de bieren en willen we mensen bewust maken dat er vele verschillende biertypen zijn, waarvan men op verschillende momenten van kan genieten. Hoe kan je dit nu beter doen dan de brouwerijen naar de mensen brengen.” vertelt Category Manager Bier, Wijn, Aperitief, Fris en Non Food Marco Philipsen.

8 Nederlandse brouwerijen
Op de DVD met de titel Neerlandsch Hop staan 8 vooraanstaande Nederlandse brouwerijen: Brand Bier, Budelse Brouwerij, Gulpener Bierbrouwerij, Hertog Jan Brouwerij, Jopen Bier, Lindeboom Bierbrouwerij, Sint Christoffel Bier en de Texelse Bierbrouwerij. In een oplage van 20.000 stuks is onze ‘Nederlandse biercultuur’ verkrijgbaar in alle 270 drankenspeciaalzaken van Mitra tijdens de ‘Week van het Nederlandse Bier’ van 10 tot en met 20 mei 2012. Bij besteding van 15 euro aan bieren, ontvangt de klant de DVD cadeau.

Blik in de bierwereld
Neerlandsch Hop is de eerste documentaire over de Nederlandse biercultuur en toont een kijkje in de keuken van Nederlandse brouwerijen. De geschiedenis van de brouwerijen, de verhalen achter de bieren en de werkwijze van alle brouwmeesters komen uitgebreid aan bod in dit bijna 90 minuten durende document.

Presentatie eerste DVD
De DVD wordt officieel overhandigd op 10 mei 2012 vanaf 13.00 uur in hetzelfde café in Delft waar Wijninga zijn inspiratie opdeed. Deze ‘launch party’ vindt vóór de opening van de Week van het Nederlandse Bier plaats. Tijdens deze bijeenkomst zullen alle betrokkenen, en natuurlijk ook de brouwmeesters, aanwezig zijn.

De officiële trailer is te bekijken op www.youtube.com/neerlandschhop. Meer informatie over Neerlandsch Hop vindt u op www.neerlandschhop.nl

Lees ook:DVD Neerlandsch Hop online
Lees ook:In gesprek met Mitra: ‘Speciaalbier groeit’
Lees ook:Slijterijen krijgen Masterclass bier
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier in aantocht
Lees ook:30-09 t/m 5-10-’13: Nederlandse Bierweek bij In de Wildeman

11 reacties op “DVD ‘Neerlandsch Hop’ toont Nederlandse biercultuur

  1. Ho-even

    Jammer dat het cafe niet genoemd wordt waar de presentatie gehouden wordt maar het is cafe “t Proeflokaal gelegen aan de Gasthuislaan 34 -36 in Delft. Delft Bierstad !!

      /   Beantwoorden  / 
  2. André

    Brand, Gulpener, Lindeboom, Hertog Jan.. Had liever wat meer ‘speciaal’bier brouwerijen gezien zoals De Molen, Emelisse, Pragt, 7e Hemel, Muifelbrouwerij, Dochter van de Korenaar, Klein Duimpje, De Roos, De Pelgrim, etc gezien. Vooral de Molen, wat voor mij toch wel de top van het Nederlandse bier is, kan bij zo’n documentaire eigenlijk niet ontbreken.
    Toch ga ik wel kijken of ik deze DVD kan bemachtigen, want interessant zal het zeker zijn!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eugene

      Beste Andre,
      Volgens mij begrijp je het niet.
      De MITRA sponsort deze DVD om er voor te zorgen dat er een opstapje is naar mogelijk meerdere DVD’s over brouwerijen.En laten we wel zijn dat sommige andere brouwerijen geen trek hadden in een opname…
      Trouwens wat jij de top van Nederland vindt (o.a. De Molen), dat vindt mogelijk alleen de mensen van Ratebeer. Dus een topje van de ijsberg (Wat was het ook al weer: Sink De Bismarck of the Titanic!!).
      Maken van een DVD kost geld. Als jij de volgende keer er 15 euro voor overhebt (dus zonder het bier), dan gaat het een stuk beter.
      Ofwel lees de verhalen omtrent Tournee Generale in Belgie. Ook zij hebben niet alle brouwerijen opgenomen in hun programma. En de tweede keer kostte het dit geld..

        /   Beantwoorden  / 
  3. Reni

    Elke keer weer Jopen, Texel, Brand, Hertog Jan, bij de Mitra snappen ze niet dat er inmiddels meer dan 125 brouwerijen in Nederland aktief bier brouwen. De echte cultuur van het Nederlandse
    bier zit dus echt niet alleen bij de brouwerijen die in het bestuur van het KBC zitten. Ik koop de CD dus niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eugene

      Beste Reni,
      Volgens mij begrijp je het niet. Als er een “boekje” uitgegeven wordt met de mogelijkheid van 123 (dus geen 125) brouwerijen in Nederland, dan moet je dit maar goed lezen. De helft laat zijn bieren ergens anders brouwen en bezit DUS GEEN EIGEN BROUWERIJ.
      Lekker makkelijk. Laat mijn bier ergens brouwen en ben een eigen brouwerij. NIET DUS.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Fiona de Lange

    @Reni @André Je moet ergens beginnen toch? En inderdaad deze brouwerijen zijn actief, doen mee en zitten overal bij. Dat ligt vooral aan de mensen achter de brouwerijen zelf. Laat ze trekker zijn en de andere brouwerijen enthousiast maken. Je hebt nu eenmaal altijd koplopers en volgers.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ho-even

    Ik heb begrepen dat men volgend jaar waarschijnlijk een DVD maakt van andere brouwerijen..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Precies, niet allemaal tegelijk natuurlijk ;-) .

        /   Beantwoorden  / 
  6. Rob

    Waarschijnlijk zijn de bieren van deze brouwerijen goed vertegenwoordig in de mitra slijterijen wat niet wegneemt dat dit een goed initiatief is. Wat betreft de opmerking over brouwerijhuurders van eugene, het is misschien niet helemaal een brouwerij.. maar kijk eens naar een brouw installatie, das nogal een investering en er zijn heel veel brouwerijhuurders die maar wat graag een eigen brouwerij zouden starten maar financieel is dat niet zo makkelijk, en zolang ze zelf hun recepten samenstellen, zijn het wat mij betreft brouwerijen.;)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ho-even

    Natuurlijk zijn er brouwerijen die graag een eigen brouwerij willen ( zie Ramses bier) maar er zijn er genoeg die nooit een eigen krijgen en misschien niet eens willen en natuurlijk is het een groote investering maar dat eeet je als je een brouwerij wilt beginnen. Ik ben het Eugene eens degen die nooit een eigen brouwerij gaan beginnen zijn geen brouwerij

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.