Onderzoek: Bier maakt slanker, vitaler en sterker?

Nieuw Zwitersers onderzoek wijst uit dat bier net als melk een wondermolecule bevat die overgewicht kan aanpakken, spierweefsel versterkt en goed is voor de weerstand. Zeer nuttige informatie bij de start van het EK.

Onderzoek
De molecule die voor deze wonderbaarlijke werking zorgt heet de nicotinamide riboside ook wel NR afgekort. Een team onder leiding van Johnan Auwerx, hoofd van de ‘Ecole Polytechnique Federale’ in het Zwitserse Lausanne heeft muizen op een vetrijk dieet gezet. De ene helft kreeg tien weken lang NR toegediend en de andere helft niet. Ruim 60 procent van de muizen die NR kreeg werd aanzienlijk minder dik dan de muizen die deze molecule niet kregen.

Werking NR
Naast deze conclusie kwam ook naar voren dat de NR-muis geen diabetes kreeg, terwijl dit bij de andere muizen wel het geval was. Verder zorgde NR ervoor dat de conditie veel beter was en de spiervezels in topvorm waren. Het lijkt erop dat Lichaamscellen NR vervangen en een boost geven aan het metabolisme. De cellen gebruiken alleen wat ze nodig hebben en de rest wordt opzij gezet zonder dat het wordt omgezet in schadelijke stoffen. Het effect moet nog verder onderzocht worden aangezien NR nu nog niet meetbaar blijkt in bier. Daardoor is nog niet bekend hoeveel bier je moet drinken om het gewenste effect te bereiken. Gewoon de dagelijkse toegestane consumptie 2 glazen per dag, lijkt me sowieso geen kwaad kunnen ;-) .

Bron: Hln.be

Lees ook:Hop maakt slimmer. Bier dus ook?
Lees ook:Budweiser lanceert nieuwe sport
Lees ook:Onderzoek: alcohol stimuleert creativiteit
Lees ook:Bier tegen een kater
Lees ook:Bier drinken na het sporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.