5 redenen om een goede prijs te betalen voor bier

Er is veel te doen rondom de verkoopprijs van bier in de supermarkten. Het staat natuurlijk veel te goedkoop in de winkels. Waarom zou je meer betalen voor bier als het zo goedkoop in de winkels staat?

Dat is inderdaad een goede vraag. Jammer genoeg blijven retailers bier zo laag prijzen. In plaats van continu moord en brand te roepen dat er iets moet veranderen in de prijsstelling, leek het mij ook handig om hieronder eens in vijf redenen uiteen te zetten waarom het goed is om het afgeprijsde bier links te laten liggen.

1. De retailers proberen ons over de rug van bier naar hun supermarkt te lokken in de hoop dat we nog meer aankopen doen. Daar trappen we toch niet in?

2. Concurrentie en prijs blijven elkaar in negatieve zin stimuleren. Bierbrouwers worden door retailers gedwongen om hun prijzen verder te verlagen om zo nog in de supermarkt verkrijgbaar te blijven. Uiteindelijk kijkt de brouwer waar besparingen mogelijk zijn. Het moet ergens vandaan komen om het voortbestaan van een brouwerij te waarborgen. Er wordt regelmatig gekozen voor goedkopere ingrediënten en dus verandert de smaak. De bierdrinker heeft ‘t indirect dus echt aan zichzelf te danken als de kwaliteit van het bier achteruit gaat. Voor een goede kwaliteit betaal je een prijs!

3. Bier brouwen is ambacht en daar mag je best voor betalen! Tenminste meer dan dat je voor water betaalt. Pils bestaat voor circa 95% uit water. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat water duurder is dan bier dat zoveel meer ambachtelijke bewerkingen kent!

4. Een vierde goede reden is de toekomst van bier. We zitten al in een neerwaartse spiraal als het over pilsprijzen gaat. Dit heeft zijn weerslag op de interesse in een branche van bijvoorbeeld investeerders. Niet voor niets zie je een verschuiving plaatsvinden naar speciaalbier. Om ervoor te zorgen dat de bierbranche ook in de toekomst een interessante branche blijft is het belangrijk dat we een goede prijs voor pils én speciaalbier betalen.

5. Als we op biergebied in Nederland voorop willen lopen moeten we in de branche investeren en innoveren. Daar is geld voor nodig. Een prijs van pils onder de marktwaarde helpt daar niet bij.

Kortom, laat de branche leven en betaal een goede prijs voor bier!

Lees ook:Slecht weer laat pilsprijs dalen
Lees ook:Waarom kunnen brouwers niet volgen?
Lees ook:Geringe stijging bierprijs
Lees ook:Bierimago onder druk door acties
Lees ook:België kijkt naar Nederland: bier moet duurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.