Bavaria lanceert nieuw alcoholvrij bier 0.0% Gold

Bavaria heeft een nieuwe stap gezet in het alcoholvrij segment met de introductie van Bavaria 0.0% Gold. Het bier komt met hoparoma´s en lichtbittere smaak erg dichtbij een bier met alcohol, zo vonden ook meerdere journalisten gisteren tijdens de persbijeenkomst. Ik zou zeggen probeer ´t zelf uit. Erg benieuwd naar jullie mening. 

In Europa is het alcoholvrij segment nog steeds de snelst groeiende biercategorie. Ook in Nederland is het segment in de afgelopen 2 jaren explosief gegroeid. Bavaria introduceerde in 2010 als eerste brouwer in Nederland een alcoholvrij witbier. Die introductie werd, zowel vanuit Bavaria als vanuit andere spelers in de markt, opgevolgd door verschillende andere varianten. Inmiddels staat het alcoholvrij segment zoals iedereen weet weer op de kaart. Het segment groeide in 2010 met 18% en in 2011 met maarliefst 36%. De innovaties van de afgelopen 2 jaar hebben het aantal kopers bijna verdubbeld. Bavaria heeft alleen voor haar eigen alcoholvrije bieren al ruim 300.000 nieuwe kopers aangetrokken sinds 2010.

Brouwmethode
Interessant was ook de toelichting op de verschillende brouwtechnieken. Zo is het alcoholarme bier een blend tussen wort en bier met alcohol en gaf Bavaria een tipje van de sluier weg over haar brouwmethode. Er vindt wel een vergisting plaats echter de gistcellen maken geen alcohol aan. Door het gistcontact kan het alcoholvrije bier van Bavaria écht bier worden genomen omdat het valt onder de bierverordening. Aan de brouwmethode is tenminste tien jaar gewerkt.

Verkrijgbaarheid
Bavaria 0.0% Gold is vanaf 1 oktober verkrijgbaar in supermarkten in Nederland. De nieuwe variant is beschikbaar in een sixpack fles of sixpack blik. Deze week zullen ook de sample-activiteiten door het hele land van start gaan.

Lees ook:Bavaria zet alcoholvrij bier terug in schap tankstations
Lees ook:Bavaria 0.0% Wit wint FoodTopAward
Lees ook:Stop het biermarketing geweld
Lees ook:Shell-tankstation alcoholvrij café
Lees ook:Bavaria rosébier 0.0 op komst!

11 reacties op “Bavaria lanceert nieuw alcoholvrij bier 0.0% Gold

 1. maria wielink

  Alcoholvrije Bier van Bavaria en andere merken is steeds vaker online verkrijgbaar.

    /   Beantwoorden  / 
 2. A.van Staveren

  Verbeterde smaak Bavaria 0.0% !?? Voor mij niet meer te drinken.
  Afschuwelijk aroma.
  Waar is dit in vredesnaam voor nodig?

    /   Beantwoorden  / 
 3. A. de Wit

  Bedankt voor het alcohol vrij gold bier.
  Dit is een lekker biertje. Ook voor ex verslaafde.
  Nogmaals bedankt

    /   Beantwoorden  / 
 4. Wim Masselink

  Is alcoholvrij bier echt vrij van alcohol? M.a.w mogen kinderen van 10 jaar dit kopen en drinken? Weet iemand iets over eventuele gezondheids risicos voor jonge kinderen over alcoholvrij bier? Voor zover die er al zouden zijn?

  Ben benieuwd

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ja, Bavaria 0.0 is volledig alcoholvrij. De Duitse alcoholvrije bieren hebben vaak tot 0,5% alcohol en worden in Nederland alcoholarm genoemd. Grolsch Stenders is ook alcoholarm 0,5%. Kinderen van 10 jaar kunnen dit zonder problemen kopen en drinken. Sterker nog, het bevat natuurlijke ingrediënten en is zelfs gezonder dan bijv. frisdrank waar zowel meer suiker als kunstmatige stoffen in zitten.

     /   Beantwoorden  / 
 5. T0n

  Moet nog het eerste kinderfeestje zien, waar Bavaria 0,0% wordt getrakteerd…

    /   Beantwoorden  / 
  1. hans

   Dat heeft dan denk ik weer met een mentaliteitswijziging te maken. Vroeger was het, althans in België, normaal dat bij de maaltijd door iedereen tafelbier werd gedronken. Ook door de allerkleinsten. Dat gebruik is verloren gegaan omdat het kinderen zou aanzetten tot overmatig consumeren van (alcoholhoudend) bier op latere leeftijd. Dus kinderen bier laten drinken is in de huidige maatschappij blijkbaar not done.
   Ik heb er mijn twijfels over: wat verboden is, is net het aantrekkelijkst.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Mikaz

  Inderdaad Hans! jij slaat de spijker op de kop, wij geven onze kinderen liever cola en andere troep met ”corn syrup” en andere ongezonde dikmakers. Maar als je zegt dat een alcohol vrij biertje (dus echt 0,0ALC) gezonder is kijkt iedereen in de lucht.

  Het is een FEIT dat het gezonder is dan aanmaak ranja, en frisdranken (cola sinas etc.) En er zitten zelfs vitamines in en mineralen. Daar ontbreekt ieder spoor van in ELK frisdrankje of aanmaak limonade maarja ja ”BIER” het zit hem in de naam.

  Gold is trouwens een lekker biertje, ik ben gestopt met ”echt bier” ommegooi levenstijl — veel sporten — gezond eten — en inderdaad af en toe een koud 0,0 biertje. Niks mis mee. Ook niet voor kinderen, beter dan frisdrank dat is 100% zeker.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Dude3

  Mogen kinderen ook deze bier?

    /   Beantwoorden  / 
 8. w

  Bavaria gold is niet meer te koop, merk ik! Hebben jullie ook last van? Ik zie ze niet meer terug in winkel.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Kees

  Vandaag voor het eerst een six pak Bavaria o.o% premium gekocht.
  Ik had niet verwacht dat alcoholvrij bier zo lekker zou smaken.
  Heerlijk, had ik veel eerder moeten doen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.