Han Hidalgo heeft voor bij het ABT-bier van de maand, Delirium Hivernum, het recept voor een Wildzwijngoulash opgesteld. Dit keer is het bier van de maand niet op fles verkrijgbaar dus een ander winterbier bijvoorbeeld Delirium Christmas past ook prima bij dit recept. (Fotografie: M. Therese Bruggeman)
Ingrediënten voor vier personen:
500 gram wildzwijngoulash, in blokjes
1 grote ui
2 eetlepels peren- of appelstroop
3 eetlepels verkruimelde ontbijtkoek
2 kleine takjes tijm
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
3,5 dl wild- of runderbouillon
8 eetlepels Delirium Hivernum / Delirium Christmas of een ander winterbier.
175 gram van elk, geschilde blokjes pompoen, koolraap en bleekselderij
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
De blokjes wildzwijngoulash met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De ui schillen en in blokjes of stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes vlees, samen met de ui kort aanbraden. Bouillon en takjes tijm toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en in 90 minuten gaar stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de takjes tijm eruit halen en het stoofvocht op een hogere hittebron tot ongeveer de helft of iets minder inkoken. Hittebron verlagen en het bier, appelstroop en verkruimelde ontbijtkoek erbij doen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De geschilde blokjes groenten beetgaar koken en laten uitlekken. Wildzwijngoulash, saus en groenten over voorverwarmde borden verdelen. Drink er een proefglaasje (15 of 20 cl) Delirium Hivernum of Delirium Christmas bij of een ander winterbier tussen de 9 en 10 procent alcohol.
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:Stoofgerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Runderschenkel met appelstroop en Naughty Stout
Lees ook:Het biergerecht bij Golden Raand
Lees ook:Lamsvlees met courgette, pompoen en Malheur 8