Tweede editie Week van het Nederlandse Bier

Op 23 mei 2013 gaat weer een nieuwe editie van de Week van het Nederlandse Bier van start! Tot en met 2 juni kunnen bierliefhebbers via een grote verscheidenheid aan bieractiviteiten, de Nederlandse biercultuur proeven. Ook dit jaar zorgt Burgemeester van Den Haag en oud-minister Jozias van Aartsen voor een feestelijke aftrap. (Foto: Jozias van Aartsen opent eerste editie Week van het Nederlandse Bier)

Het startschot van de Nederlandse bierweek is een driedaags Nederlands Bierproeffestival op het Spuiplein in Den Haag. Kaarten hiervoor zijn vanaf nu te koop op de website. Aansluitend vinden er de hele week in het land bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse Brouwerijdagen, brouwwedstrijden, proefavonden bij ABT-cafés, Bierconsumentenvereniging PINT en Slijterijketen Mitra en regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Het meest actuele overzicht van bieractiviteiten is te vinden op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Oproep naar meer
Henri Reuchlin, voorzitter Week van het Nederlandse Bier: “Wij zijn erg trots dat we voor de tweede keer de Week van het Nederlandse Bier organiseren. Een gemeenschappelijk initiatief waarin de hele Nederlandse biersector samenkomt is uniek in zijn soort. Grote en kleinere partijen uit de biersector werken in de Stichting Week van het Nederlandse Bier samen om Nederland kennis te laten maken en genieten van de diversiteit van bier. Wij nodigen iedereen dan ook uit zijn/haar bieractiviteit of initiatief aan te melden voor de Week, waardoor we bierliefhebbers op een zo breed mogelijke schaal kennis kunnen laten maken met de Nederlandse bieren en –biercultuur”.

Lees ook:Start van de Week van het Nederlandse Bier!
Lees ook:Burgemeester Jozias van Aartsen opent Nederlandse Bierweek
Lees ook:Start Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier voor de deur
Lees ook:Derde editie Week van het Nederlandse Bier in 2014

6 reacties op “Tweede editie Week van het Nederlandse Bier

 1. sirag

  Sinds enige tijd drinken wij stender van Grolsch, prima bier, onze supermarkt(C1000) heeft alleen blikjes.Dit is trouwens de enige supermarkt in Veenendaal die dit verkoopt. Toen wij in de Achterhoek waren hebben wij kennis gemaakt met flesjes, die werden bij Obelink voor de deur gepromoot. Nu is mijn vraag, waar kan ik deze flesjes kopen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ton van Oorschot

  Dit item gaat over het Nederlands “Bier” en niet over alcoholvrije frisdranken. Brrrrr

    /   Beantwoorden  / 
 3. J0hn

  Nou dan is het maar goed dat een stender een radler is en dat dat een v/d 142 bierstijlen is ;)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Fred Schiphorst

  Is Stender definitief een radler, dus bier vermengd met limonade? Ik dacht dat het gewoon bier was met een lager alcohol percentage. Zo heb ik dat tenminste ooit op dit blog gelezen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ruud

  Er is een Stender regulair en een Stender lemon ook schijnt er binnenkort een oranje versie te komen. Maargoed blijft water met een smaakje ;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. J0hn

  @Fred,
  Of het officieel is weet ik niet, maar waterig bier met een smaakje?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.