Brouwerij Lefebvre lanceert nieuwe Hopus

Hopus_primeurBrouwerij Lefebvre heeft een nieuwe Hopus-variant gelanceerd, namelijk de Hopus Primeur. In dit bier zijn zes verschillende hopsoorten gebruikt waarbij de nadruk lag op de zoektocht naar een aromatische hop. Aan de samenstelling en keuze van de hopvariëteiten in dit bier is het nodige vooraf gegaan.

 
De brouwerij is met acht hopvariëteiten aan de slag gegaan wat in verschillende doseringen werd gemengd met 30 liter bier. Daaruit kwamen 16 testbieren die door een groep van bierkenners en hopexperts werden teruggebracht tot drie bieren. Paul Lefebvre vertelt vervolgens dat er nog één bier, of liever gezegd een hopsoort, afviel vanwege de traditionele hergisting op fles. 450 bierkenners hebben uit de overgebleven twee bieren met verschillende hopvariëteiten de ingrediënten bepaald voor de Hopus Primeur.

De nieuwe variant zal een limited edition zijn en tot mei 2013 worden gebrouwen. Het is sinds een paar dagen te koop en in principe tot 30 juni beschikbaar of zolang de voorraad strekt.

Lees ook:Hopus: krachtig bitter en trendy presentatie
Lees ook:Floreffebieren compleet nieuwe uitstraling
Lees ook:Nieuw bier bij C1000
Lees ook:Bierproef Keizer Karel Goud Blond: een eigen bier
Lees ook:Nieuwe Utrechtse brouwerij vandeStreek bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.