Tsjechisch alcoholarm bier te koop in Nederland

Pils uit Tsjechië wordt door velen bestempeld als één van de beste ter wereld. Nu blijkt dat Tsjechië ook een alcoholvrij-land is mede door het strenge zerotolerance beleid in het verkeer. Nooit geweten! In de horeca is alcoholvrij of alcoholarm bier van de tap zelfs de normaalste zaak van de wereld. De consument drinkt zo’n 5 liter alcoholvrij bier per inwoner per jaar. Ter vergelijking in Nederland is dat 0,9 liter per inwoner. Met het alcoholarme Birell hebben ze danook hun best gedaan om iets moois te brouwen. Vorig jaar won dit bier goud op de World Beer Awards.

Klein beetje alcohol
Belangrijk om te weten is dat dit bier wel een klein beetje alcohol bevat namelijk 0,5 procent. In Nederland mag het daarom geen alcoholvrij bier heten, terwijl dit in Duitsland en andere Europese landen wel mag. Het smaakverschil is daardoor groot, want een klein spoor van alcohol geeft al een betere smaak aan het bier.

Streng beleid
Met name door het strenge alcoholbeleid drinkt geen Tsjech bier boven de 0,5 procent als er nog gereden moet worden. Hierdoor zijn brouwers erg gedreven in het produceren van een goed alcoholarm alternatief en heeft bijna iedere Tsjechische brouwer wel een variant. Birell heeft naast de regular smaak ook een halfdonkere variant, Birell Polotmavý.

Een webshop met alcoholvrije- en alcoholarme producten, alcoholvrijschop.com, gaat dit nu exclusief importeren voor de Nederlandse markt. Toch eens kijken hoe dit bier smaakt en het naast andere alternatieven leggen.

Lees ook:Bavaria rosébier 0.0 op komst!
Lees ook:Grolsch lanceert Stender Lemon en Lime
Lees ook:Bavaria lanceert nieuw alcoholvrij bier 0.0% Gold
Lees ook:Nederlanders drinken 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Grolsch lanceert Stender Red Orange

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.