Ontdek Nederlandse brouwerijen via een bierwandeltocht

OLYMPUS DIGITAL CAMERABierfanaat Maarten Exel heeft mede voor de Week van het Nederlandse Bier bierwandeltochten uitgezet door 10 provincies. Als je aan alle wandeltochten deelneemt ben je 11 dagen bezig, bezoek je 12 bierbrouwerijen en één bierproeffestival. De komende weken zal ik steeds één van de tochten uitlichten!

De eerste bierwandeling gaat van start op 26 april 2013 om 10.00 uur vanaf station Zevenaar. In de 15 kilometer lange wandeling breng je een bezoek aan brouwerij Wittenburg in Zevenaar. Natuurlijk wordt ook een bezoek gebracht aan de brouwerij inclusief een rondleiding, bierproeverij en bijpassende hapjes.

De wandeling
Wandeltocht in de Gelderse Poort, Gangen in Rijnstrangen over en langs de oude Rijn, door de Rosandse polder, langs rietkragen met z’n vele vogels op weg naar een speciale bierproeverij bij brouwerij Wittenburg in kasteel Sevenaer, waar de Jonkheren hun karaktervolle bieren brouwen: stadsbier, blond, dubbel en tripel … elk met een eigen verhaal van de brouwer. Het proeflokaal en de brouwerij worden gerund door mensen met mogelijkheden van dagbesteding De Goede Dag.

De kosten voor deze bierwandeling zijn € 20,- p.p. inclusief alles. Je kunt je aanmelden via [email protected] met je naam, aantal personen, woonplaats en tel nr ovv BWT Wittenburg, 26 april.

Voor meer informatie over deze tochten kijk op www.bierwandeltochten.nl.

Lees ook:Proef de lente tijdens heerlijke bierwandeling Nijmegen
Lees ook:Wandel door drie provincies en proef het lekkerste bier
Lees ook:Fietsen langs ambachtelijke brouwerijen
Lees ook:Biermaand rondom Zythos Bierfestival
Lees ook:Tweede Bokkenwandeling in Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.