Nieuwe Kuitbier van Brouwerij Klein Duimpje

Eerder dit jaar werden alle Nederlandse brouwerijen uitgedaagd om een Kuitbier te brouwen, een vroege Nederlandse bierstijl. Onder andere ook Brouwerij Klein Duimpje deed haar uiterste best om invulling te geven aan het beschreven recept. In plaats van gemoute haver werd door Erik Bouman Havermout gebruikt. Het resultaat was daardoor niet naar wens. 

Gevolg was veel spoelproblemen en een biersmaak met veel tannine die niet helemaal naar wens was. Erik wilde deze opdracht later nog eens doen. Met gemoute haver van Fawcett uit Engeland, hier niet verkrijgbaar, en een klein percentage roggemout heeft Brouwerij Klein Duimpje een nieuw rogge kuitbier gebrouwen. Het resultaat is zeer naar wens vandaar dat het nu aan het bierassortiment van de brouwerij uit Hillegom is toegevoegd.

Lees ook:Introductie kuitbier op 23 mei 2013
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje lanceert ‘extreem’ bier
Lees ook:Jopen Brouwerij lanceert Frans Hals kuitbier
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje wint zilveren knuppel
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje lanceert rauchbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.