Bockbierafzet in tien jaar tijd verdubbeld

bokbierGisteren opende de Nederlandse Brouwers officieel het bockbierseizoen in Amsterdam. Daarbij is Meesterkok Rudolph van Veen benoemd tot Bockbierambassadeur 2010! Deze titel wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die zich inzet voor seizoensproducten in het algemeen of bockbier in het bijzonder. Ook presenteerde Jack Verhoek, directeur Nederlandse Brouwers, de cijfers van de bockbierafzet over de laatste tien jaar.

Het blijkt dat de Nederlandse bierconsument twee keer zoveel bockbier drinkt dan tien jaar geleden! “Wij zijn verheugd dat het aandeel bockbier in de totale bierafzet in tien jaar tijd is verdubbeld! Was het aandeel bockbier in 1999 nog 0,5 procent (69.143 hectoliter) van de totale bierafzet, in 2009 is dit nagenoeg 1 procent met 103.454 hectoliter. Dit tegenover een totale bierafzet van 10.772.041 hectoliter.”, aldus Jack Verhoek.

De inspanningen van de Meesterkok waren terug te zien in het tv-kookprogramma The Taste of Life waarbij aandacht was voor seizoensproducten en de herkomst daarvan. De Meesterkok vertelde dat bier net zoveel mogelijkheden biedt als wijn. Ben je op zoek naar gerechten van zijn hand gemaakt met bockbier, kijk dan op de website van Nederlandse Brouwers www.cbk.nl onder het kopje ‘nieuws’.

Voorlopig kunnen we nu weer massaal aan het bockbier. Uiteraard kom ik hier ook op terug in de bieractie top drie later vandaag!

Bron: Nederlandse Brouwers 

Lees ook:Nederlandse bierconsumptie in 2011
Lees ook:3 oktober 2011: aftrap Bockbierseizoen
Lees ook:Speciaalbier is booming in Ierland
Lees ook:Daling Nederlandse bierconsumptie stagneert
Lees ook:Werchters Jack-Op-bier terug van weggeweest

Eén reactie op “Bockbierafzet in tien jaar tijd verdubbeld

  1. JW

    “Het blijkt dat de Nederlandse bierconsument twee keer zoveel bockbier drinkt dan tien jaar geleden!”

    Niet te vroeg juichen. Dat is alleen procentueel, in een krimpende markt. In volume is de stijging maar 50%. Ook niet verkeerd (maar geen verdubbeling).

    Grtz, JW

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.