PINT Bokbierfestival vandaag van start!

Dit weekend start de 36e editie van het PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ieder jaar weer bezoeken duizenden liefhebbers uit binnen- en buitenland dit belangrijke bockbierfestival in Nederland. De deuren gaan open om 17.00 uur en sluiten zondag 27 oktober om 19.00 uur. Er zijn circa 90 bockbieren te proeven van tientallen Nederlandse, Belgische en Duitse brouwerijen. Traditioneel buigt een comité van bierexperts zich dit weekend ook over de vraag welk bockbier technisch het beste gebrouwen is en zich dus het Beste bockbier van Nederland mag noemen.

Met speciale keuringsglazen, gedetailleerde keuringsformulieren en een rookvrije/geluidsarme ruimte wordt apart van het publiek in Amsterdam bepaald welke bockbieren de nummers één tot en met drie zijn. Alle bockbieren zijn ingedeeld in de volgende vier categorieën: ‘Beste Bock’, ‘Beste Speciaalbock’, ‘Beste Dubbelbock’ en ‘Beste Buitenlandse Bock’. We zijn benieuwd en uiteraard doe ik aanstaande zondag verslag van het resultaat.

Lees ook:Verrassende Beste Bockbieren van 2012!
Lees ook:Beste Bockbieren van Nederland bekend!
Lees ook:Winnaars Beste Bockbier van Nederland bekend!
Lees ook:En de Beste bockbieren van Nederland zijn…
Lees ook:Amstel grote winnaar PINT Beste Nederlandse Bock

Eén reactie op “PINT Bokbierfestival vandaag van start!

  1. joeri

    Waarom is er geen aparte categorie voor Weizenbock. Dit bier verdient een aparte status. Valt dit onder Buitenlandse bock of onder Speciaal Bock.

    Zo heb je bijv van Schneider Weisse Aventius de Tap 6 Dubbelbock(8,5)+ Weizen Eisbock(12) Waar vallen deze onder Buitenlandse bock of Special Bock (niet helemaal duidelijk)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.