Topwielerploeg komt met eigen bier

De Bie Velo wielerploeg Etixx-Quick Step komt met eigen bier

foto Etixx-Quick Step

Het wielerseizoen begint dit jaar goed. In Utrecht werd eerder deze maand Tourkoorts gepresenteerd door de brouwers van De Leckere en nu komt ook een topwielerploeg met een eigen bier.

Etixx-Quick Step lanceerde deze week ‘De Bie Vélo’ een bier speciaal voor wielersupporters en ploegfans. Brouwerij De Bie uit West-Vlaanderen is de brouwer van het wielerbier.

‘De Bie Vélo’ is een blonde lichtambere tripel met 8% alcohol. ‘Het bier heeft een bijzondere smaak”, vertelt bierkenner Robbie Defraeye. “Het evenwicht zoet-bitter is in balans. Het bier smaakt fruitig en heeft een moutige nasmaak. De finishing touch, dat zijn de kruidige toetsen van steranijs, koriander en salie. Het zal zowel bij de mannelijke als vrouwelijke fans in de smaak vallen. Heel lekker, stevig wel qua alcoholpercentage maar toch goed doordrinkbaar.’  Dat klinkt in ieder geval reuze interessant en het kan zo maar zijn dat het eerste top-resultaat van het jaar hiermee direct  binnen is.

Ik kan dit initiatief wel waarderen en hoop dat andere wielerploegen ook het bieravontuur aangaan. De tour volgen met echt wielerbier, dat is bijna te mooi om waar te zijn.

Lees ook:Bier proeven: Witte Roos
Lees ook:De Verboden Vrucht
Lees ook:Weihenstephan Hefeweissbier: ‘fris bier’
Lees ook:Blanche du Hainaut: perfect na zwaar tafelen
Lees ook:Alfa Edel Pils: lekker voor even

Eén reactie op “Topwielerploeg komt met eigen bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.