Afgelopen weekend dronk ik bij zwaar tafelen een Andecher Weissbier hefetrub. Ik dacht dat zal wel zo’n Duitse eenheidsworst zijn. Het etiket sprak me namelijk helemaal niet aan maar het bier des te meer. Het was echt een heel zacht biertje. Niet die harde bierachtige smaak. Het heeft een alcoholpercentage van 5,5 procent.
Het bier wordt gebrouwen in de Kloster Andechs dat al sinds 1455 bestaat. Ik heb al heel wat Weissbieren gedronken. Veel aroma, zacht van smaak en toch fris en subtiel. Ik zou niet op de site kijken van de brouwerij http://www.andechs.de/kloster/ want dan heb je zeker niet meer de behoefte om dit bier te proeven. Echt typisch Duits en geen uitstraling. Toch zijn ze goed in het vermarkten van hun bier zo blijkt uit de diverse mediaresultaten. Wil je dit Duitse biertje ook eens proberen dan is het verkrijgbaar via bierrijk.nl.
Lees ook:Bier proeven: Beerze Beer
Lees ook:Alfa Edel Pils: lekker voor even
Lees ook:Christoffelbier heeft nieuwe website
Lees ook:Thaise Singha: in Thailand fantastisch
Lees ook:Weihenstephan Hefeweissbier: ‘fris bier’
http://cylixvideo.blogspot.com/2010/03/video-mottingham-woodenheaded.html
game great fun free video.
Hi folks,
What online mags do you read and would recommend?
For all you rockabilly folks out there I recommend The Enough Fanzine. It is one of the first punk fanzines on the internet.
They have throusands of interviews from the most independent bands all over the world. Check them out online: [url=http://www.enoughfanzine.com]Enough Fanzine[/url]. Best of it all, they are 100% non-profit and just helping the scene!
Looking forward to your recommendations.
Regards!
Het bier uit Duitsland is natuurzuiver zonder conserveringsmiddel,
heerlijk zacht.
Sommige brouwerijen kunnen heel veel leren van het mooie Duitse bier
wat dus geen eenheidsworst is , wat in Nederland vaak wel het geval is.
MVG, Ewout de Vos.