Driekwart gelooft dat bier gezond is

bier2Uit een peiling op mijn blog onder bierliefhebbers blijkt dat driekwart van de bierdrinkers gelooft dat bier gezond is. Meer dan 110 mensen hebben antwoord gegeven op de stelling. Toch een behoorlijk aantal mensen denkt dat bier gezond is. Deze uitslag valt mij echt mee. Nu moet dat nog tussen de oren komen van allerlei instanties en de wijndrinkers. Want bier of wijn, het maakt dus niet uit. Het is allebei even gezond of ongezond als je het verkeerd gebruikt!   

20% van de respondenten gelooft er toch niets van dat bier gezond kan zijn. Inderdaad zeker niet als je er teveel van drinkt. Het is wel belangrijk om binnen de 2 glazen voor de man en 1 voor de vrouw per dag te blijven. 5% weet het allemaal niet. Laten we dan nu tools gaan bedenken waarmee we goed kunnen laten zien wat de alcohol en het drinken van bier doet. Misschien een boek uitgeven over bier waarin alle onderzoeken gebundeld zijn? En daarin informeren over wanneer bier ongezond wordt, overmatige consumptie. En de wijze waarop je als ouders moet ingrijpen?

Onlangs stond ik vol verbazing te kijken op het strand toen een moeder voor zijn 13 jarige zoon bier haalde en het direct aan hem doorgaf. Hoe kan je nu meewerken aan het dommer maken van je eigen kind. Echt onbegrijpelijk. Alcohol en kinderen zou ook een mooi onderdeel kunnen zijn!

Lees ook:Hoe gezond is een bierbuik?
Lees ook:‘Nederland geen bierland van Europa’
Lees ook:Bier in ruil voor bloed
Lees ook:‘Vrouwenbier heeft toekomst!’
Lees ook:Europese brouwerijsector maakt zich zorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.