Brouwerij Huyghe bouwt nieuwe brouwzaal

Brouwerij Huyghe, ondermeer bekend van de bieren Delirium Tremens, Campus en La Guillotine gaat in totaal 7 miljoen euro investeren in de brouwerij. Er wordt een hypermoderne brouwzaal, de eerste in België van dit nieuwe type, geïnstalleerd. Een nieuwe flessenlijn en tunnelpasteurisatie maken eveneens deel uit van het totale innovatieproject. In oktober 2011 zullen alle werkzaamheden afgerond zijn. Hiermee groeit de brouwerij zowel economisch als ecologisch. De brouwcapaciteit stijgt van 148.000 naar 300.000 hectoliter waarbij een duurzame besparing plaatsvindt in grondstof-, elektriciteit- en waterverbruik.

De laatste 10 jaar verviervoudigde de brouwerij haar omzet en het jaar 2010 werd afgesloten met een plus van 19%. De directie besloot dan ook om de uiterst gunstige nationale en internationale toekomstperspectieven verder te ondersteunen met de modernste apparatuur, en hield hiermee zowel rekening met economische als met ecologische doorslaggevende criteria.

Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van Brouwerij Huyghe, vat de talrijke voordelen van het investeringsplan kort samen : “Met de nieuwe brouwzaal kan onze brouwcapaciteit verder stijgen waarbij we dezelfde hoge kwaliteit kunnen blijven garanderen. Verder vinden wij het onze verantwoordelijkheid om in deze tijden een infrastructuur neer te zetten die zorgt voor besparingen in water-, energie- en grondstofverbruik. Met de nieuwe infrastructuur realiseren we een minimale grondstofbesparing van 10%, een energiebesparing van maar liefst 50% en vermindert het waterverbruik met 30%. Iets waar we enorm trots op zijn en waarmee de brouwerij niet alleen groeit in capaciteit maar ook op het gebied van duurzaamheid.”

Het totale investeringsbedrag van 7 miljoen euro is gespreid over verschillende nieuwe entiteiten en activiteiten :

- Een hypermoderne brouwzaal (Krones)
- De nieuwste filtratietechnologie in de brouwzaal (Meura uit Peruwelz)
- een splinternieuwe en uiterst efficiënte flessenlijn
- een nieuwe tunnelpasteurisatie-uitrusting
- industriële automatisering (Procat uit Deurne)
- Electrische bekabeling en verlichting (Francis Tytgat uit Melle)
- vijf moutsilo’s (Spiromatic Deinze)

Het gaat duidelijk goed met de Belgische bieren!

Lees ook:Brouwerij Huyghe opent vernieuwde brouwerij voor publiek
Lees ook:Brouwerij Lindeboom opent 3 mei nieuwe brouwzaal
Lees ook:Brouwerij Huyghe opnieuw genomineerd voor Leeuw van de Export
Lees ook:Bierexport Craft Beer USA stijgt met 86%
Lees ook:Milieudoelstellingen AB InBev voor komende vijf jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.