Bierdrinker niet trouw aan biermerk tijdens vakantie

Het favoriete biermerk heeft geen plek in de caravan of tent tijdens de vakantie. In tegenstelling tot de grote hoeveelheden aardappelen, (pinda)kaas en dropjes die tijdens de zomervakantie worden meegesleept. Uit de poll blijkt dat 71% van de bierdrinkers tijdens vakantie niet verlangt naar het eigen favoriete biermerk.   

Toch nog 17% denkt wel aan het bier tijdens de vakantie en zou graag hét pintje of bier drinken. 12% van de respondenten zegt soms terug te verlangen naar het ‘eigen bier’. Dit geeft eigenlijk heel veel aan, namelijk dat de bierdrinker niet zo merktrouw is aan het favoriete bier en de biersmaak en dus makkelijk een ander bier drinkt. Daarin vorm ik blijkbaar een uitzondering aangezien ik wel degelijk alle andere bieren proef tijdens de vakantie, echter toch erg graag ‘afsluit’ met een van de favoriete ‘eigen biermerken’.

Dit wisselt dit wel door de jaren heen aangezien je smaak ook verandert. Een aantal blijven wel met stip favoriet overigens. Ik zou zeggen, proost!

Lees ook:Verlang je tijdens vakantie naar je ‘eigen’ bier?
Lees ook:Bier favoriete vakantiedrank bij mannen
Lees ook:Bierdrinker herkent bier redelijk
Lees ook:Nederlander gaat op zoek naar vakantiedrank
Lees ook:Vakantie langs de mooiste terrassen van Nederland

4 reacties op “Bierdrinker niet trouw aan biermerk tijdens vakantie

 1. harry pinkster

  Ik zou de conclusie toch stevig nuanceren. Je hebt een onderzoek gedan middels een poll op dit forum volgens mij. Dat maakt dat je een gekleurd antwoord krijgt. Immers veel lezers van je blog zijn per definitie speciaalbierliefhebber en gewend om out of the box te drinken. Doe het onderzoek onder 1000 willekeurige pilsdrinkers en je krijgt een heel ander resultaat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Zou kunnen maar ook weer niet. Er zijn ook veel speciale bierdrinkers die echt hetzelfde drinken. Ik ken er in mijn omgeving genoeg….

     /   Beantwoorden  / 
 2. Bart van Grootel

  Ik ga naar Oostenrijk en zou het zonde vinden om aan de NL of BE pils/bier te gaan. Een lekkere lokale Weizen vind ik dan meer op zijn plaats. Zo’n hoog glas met geelgoud bier en een dikke schuimkraag waar bij de eerste slok mijn neus in verdwijnt. (-:

  Dat is voor mij een aspect van vakantie!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bas

  Ik ga in juli naar Ierland, ik ga dan lekker Guinness, Kilkenny en wat ik nog niet ken, drinken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.