Heineken verklaart Olm de oorlog

Na een tip van een voormalig Olm-medewerker is door Heineken maandenlang in het geheim de achtervolging ingezet op Olm, zo meldt De Telegraaf vandaag. Met videobeelden en achtervolgingen zegt Heineken keiharde bewijzen te hebben dat Olm-directeur Mark Schneider fraude pleegt en inbreuk maakt op het merkenrecht. Gisteren kwam de laatste stap in het verzamelen van de bewijsvoering toen deurwaarders een inval deden bij Olm en de complete administratie in beslag namen.

Olm, die sinds 2003 bestaat, zou volgens Heineken structureel en in het diepste geheim fusten afvullen met hun eigen bier en voorzien van de Heineken logo’s en namen. Dit bier zou verkocht worden aan cafés, drankengroothandels en zelfs via Marktplaats tegen een veel lagere prijs. De consument denkt Heineken te drinken wat niet het geval is. Dit doet mij overigens wel ineens denken aan mijn proefmoment in Amsterdam.

Verder zou Olm volgens juristen ook illegaal de biertanks van Heineken kroegen afvullen met onherkenbaar personeel. Olm-directeur Mark Schneider ontkent alles. Het afvullen van fusten van andere brouwerijen gebeurt volgens hem vaker vanwege het statiegeldsysteem. Omgekeerd zou Heineken ook Olm vaten in het bezit hebben en afvullen. Schneider zegt in De Telegraaf ook geen tankwagens te hebben dus niet te weten op welke manier hij dan zou moeten afvullen. Volgens hem is deze hele situatie opgezet omdat Heineken hem van de markt wil.

Volgende week donderdag 4 augustus 2011 dient een kort geding. Om eventuele schadevergoedingen veilig te stellen heeft Heineken een derdenbeslag gelegd bij 49 afnemers. Zij worden nu gevraagd om openstaande facturen niet meer te betalen.

Bron: De Telegraaf  

Lees ook:Olm failliet verklaard
Lees ook:Bierbrouwer Olm in hoger beroep tegen uitspraak
Lees ook:Failliete baas Olm Bier start nieuwe brouwerij
Lees ook:Eigenaar OLM persoonlijk failliet verklaard
Lees ook:Heineken daagt Olm voor de rechter

6 reacties op “Heineken verklaart Olm de oorlog

  1. Alexander

    Is het dan niet de cafeeigenaar die de boel flest?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Uiteraard uiteindelijk zijn die ook de pineut. Zijn waarschijnlijk vooral de kroegen waar ‘t slecht mee gaat.Heineken wil niet voor niets de lijst met distributeurs en afnemers….

        /   Beantwoorden  / 
    2. Fred Schiphorst

      Als waar is dat Olm zijn bier afvult in Heineken vaten, dan zal de café eigenaar waarschijnlijk met name de fiscus flessen door zwart bier (waarvan hij denkt dat het Heineken is) in te kopen.

      Overigens houdt het gedrag van die eigenaren naar mijn mening nauw verband met het eerder gesignaleerde gedrag van brouwerijen als Heineken. Als die brouwerijen eens stoppen met bier aan cafés te verkopen tegen een prijs die hoger ligt dan die waarvoor supermarkten aan hun klanten verkopen zou dat ook schelen. In dat opzicht is Heienekn zelf een beetje mede schuldig en is er ook enigszins sprake van krokodillentranen als je het mij vraagt.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Alexander

    Volgens een interview met meneer van olm hadden ze ook zelfs de rekeningen van Olm geblokkeerd.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kees Beerepoot

    Als een cafe-eigenaar Heineken fusten koopt waar een ander bier in zit, dan weet hij/zij dat volgens mij ook. Er is toch een reden dat hij/zij ze bij een andere leverancier haalt, en hoe kan de alternatieve leverancier anders de lagere prijs verklaren? Gestolen vaten? Dan zit de cafe-eigenaar ook fout. Over de houdbaarheidsdatum? Idem dito. Als een cafe-eigenaar een contract heeft met Heineken staat de prijs vast. Als een cafe-eigenaar geen contract heeft met Heineken krijgt hij/zij geen hectoliter-korting, en kan dus onmogelijk goedkoper uitkomen.

    Ik ben geen cafe-eigenaar, en ken dus niet alle ins en outs van deze kwestie, maar het lijkt me vrijwel onmogelijk dat een cafe-eigenaar niet exact weet welk bier hij/zij daadwerkelijk op de tap heeft staan, of in ieder geval onmogelijk niet te weten dat het GEEN Heinekken is (los van welk bier dan wel)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Schiphorst

      Een reden om naar een andere leverancier te gaan is omdat je een paar vaten zwart in wil kopen. Mag niet, is fout maar gebeurt wel. Dan hoeft die handelaar je het vat nog niet eens erg goedkoop te leveren. Het feit dat je geen belasting hoeft te betalen en je uit de verkoop weer zwart geld krijgt waarmee je je personeel en zwart extraatje kunt geven kan al voldoende reden zijn. En verder kan een groothandel natuurlijk een grotere korting van Heineken krijgen dan jij als kleine cafebaas.
      Allemaal wat onwaarschijnlijk? Misschien, maar bewijs het maar eens…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.