‘Olm versus Heineken vooropgezet plan?’

Een gespannen sfeer rondom het kort geding gisteren tussen Heineken en Olm. Dat was wel duidelijk merkbaar toen ik gisteren de uitzending van NOS op 3 terugkeek. In de rechtbank ging het volgens de toehoorders hard tegen hard en duurde het bewijsvoering pleidooi vanuit de advocaat van Heineken maar liefst anderhalf uur. De uitspraak volgt over twee weken. Bekijk verderop ook de videoblog van de advocaat van Olm Erik E. de Vos. 

Zowel van Heineken, Wouter Fijnaut, als door Olm, Mark Schneider, werd gisteren een toelichting gegeven voor de camera van NOS op 3. Een merkenexpert ging vervolgens het verschil proeven tussen Heineken en Olm en haalde het Heineken bier er fijnloos uit. Ook deed hij duidelijk een uitspraak over het ‘kinderachtige gedrag’ van Olm om in de publiciteit te komen. Een vooropgezet plan, vast niet. Daardoor viel mij gisteren echter ineens een gedachte binnen.

Met deze hele toestand heeft Olm natuurlijk heel veel publiciteit en aandacht voor zijn bier. Tot het tegendeel bewezen is, is er verder helemaal niets aan de hand. Een oud-medewerker zou Heineken getipt hebben. Maar wat nu als dit doorgestoken kaart is en dit vantevoren allemaal zo besproken was tussen de ‘oud-medewerker en Olm’? Een manier voor Olm om weer in de picture te komen? En Heineken heeft weer toegehapt. Inderdaad het is wat ver gezocht. Maar zeker weten doen we ‘t natuurlijk niet.

Verder blijft ‘t natuurlijk wel een vreemde zaak dat je als Heineken-café bier afneemt bij Olm. Dat is voor een café ook spelen met vuur, zeker gezien de geschiedenis tussen de twee. Als het allemaal waar blijkt te zijn zullen zij naar verwachting nu ook zenuwachtig over hun stoel bewegen. We weten het over twee weken.

De advocaat van Olm de heer Erik E. de Vos heeft een videoblog gemaakt over het verweer. Bekijk hieronder:
http://krachtblog.wordpress.com/2011/08/05/olm-bier-tegen-heineken/

Bron: WeesperNieuws   en NOS op 3

Lees ook:Horecamagnaat Sjoerd Kooistra overleden
Lees ook:Heineken ontvangt geen schikkingsvoorstel Olm
Lees ook:Bierbrouwer Olm in hoger beroep tegen uitspraak
Lees ook:Extra tijd voor Fraser en Neave
Lees ook:Bierrecordpoging van Olm afgeblazen

15 reacties op “‘Olm versus Heineken vooropgezet plan?’

 1. Alexander

  vooropgezet plan om je rekening te laten blokkeren?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ach dat is maar voor even ;-) en misschien hoopte hij dat dat nu net niet zou gebeuren. Wel dat Heineken er tegenin zou gaan en de publiciteit zou zoeken. Ik geef toe ‘t is een absurd idee maar er gebeuren wel meer vreemde dingen…..

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rick Kempen

    Het is helemaal niet absurd, deze gedachte. Sterker nog, waarschijnlijk dichter bij de waarheid dan elke andere lezing.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Jos Walstra

  Wat hier gebeurt is van alle dag. In de tijd van de houten vaten jatte (gebruikte) men vaten van elkaar. Als er een merkteken op zat werd deze er uitgehaald en vervangen door het eigen teken. Het is maar de vraag welke brouwerijen dit deden. Dit er uithalen is alleen moeilijker geworden door het stansen van het merk in aluminium vaten. Van de kunststof vaten is het makkelijker.
  Het idee dat het een vooropgezet plan is/was lijkt mij ook het meest gangbare gezien de verkrijgbaarheid van vaten in ons land en anders hebben we tegenwoordig toch ook kunststof weggooi vaten, als het niet anders is.
  Verder moet ik wel zeggen dat ik me aansluit bij het persbericht welke PINT heeft uit doen gaan betreffende dit onderwerp. zie: http://www.pint.nl/

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Jos, dat lijkt me meer dan logisch dat de consument graag wil weten wat ie drinkt. Dat vind ik nu niet echt een eye-opener.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jos Walstra

    Dus waarom is dit geheel begonnen? Ik denk dat jij “het bij het rechte eind hebt”. In mijn beleving gaat het net als jij al denkt om de reclame. Wie zijn de aandeelhouders van OLM eigenlijk?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

   Biervaten “lenen” is inderdaad van alle tijden. Ik hernner me dat de “oude” texelse brouwerij dat ook heel bewust deed. Die ging de horeca ter plaatse langs en nam daar voor de statiegeldprijs Heineken vaten over onder het motto “die missen ze toch niet”. Had voro hem het voordeel dat als hij wat minder vaten nodig had hij ze weer in kon leveren en later eventueel weer meer kon inslaan. dat alles zonder kosten. En zo zijn er meer voorbeelden. Als duidelijk is van welke brouwerij het bier komt en de consument niet wordt voorgelogen vind ik het best. En het persbericht van PINT bevat misschien geen heel baanbrekend standpunt (doen we een andere keer wel weer), maar is wel duidelijk. Ik vraag me af hoveel clubs in de bierwerld zich ook zop duidelijk hebben uitgesproken. Volgens mij is het stil namelijk…

     /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  Ik zie 1 hele zinnige vraag. Wie zijn de aandeelhouder van Olm. Anders gevraagd. Welk geld zit er achter olm. Kijk eens in het verleden van olm. Google eens op op olm, winschoten (daar zijn ze begonnen)En lees een alle bericht uit 2005/6/7. Voeg de naam berkenbosch eens toe aan het google. En lees eens wie dit is. Het is geen hetze tegen een kleine brouwerij door een grote jongen. Ik wens jullie veel leesplezier.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Dat is inderdaad nog eens interessant!

     /   Beantwoorden  / 
 4. Pietje

  hahah ja vooropgezet plan om je bedrijf plat te late leggen lijkt me niet he? denk dat het eerder weer een grote brouwer is die de kleine wil late bloede

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jan Berkenbosch

  Julie zitten er allemaal naast.

  Met vriendelijke Gr. Jan Berkenbosch

  Eigenaar en bedenker olm

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rick Kempen

   Nou, nu zijn we dubbel nieuwsgierig natuurlijk.
   Kom maar op met je verlossende antwoorden en leidt ons uit het duister!

     /   Beantwoorden  / 
 6. Jan Berkenbosch

  Oh ja, Peter of is het Adrie gewoon even in de KVK kijken wie de aandeelhouders zijn!!

  Gr. Jan Berkenbosch

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rick Kempen

   Jij staat er niet tussen, meen ik.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.