Terrastrends 2012: speciaalbier en biologisch

Uit onderzoek van Misset Horeca blijkt dat speciaalbieren, bio- en vegagerechten dé drink- en eettrends zijn voor komend terrasseizoen. Op de vraag welke dranken het meest geschonken worden op ‘t terras is het antwoord erg gewoontjes, namelijk cola en bier. 

Voor het eerst werden de honderd horecabedrijven ondervraagd die in de Misset Horeca Terras Top100 van 2011 staan. In meerdere vragen werd informatie verzameld over onder andere de meest verkochte frisdrank op het terras tot de top 5 van alcoholische dranken en gerechten/foodproducten. Ook werd gevraagd naar de Trend Top 3 op het gebied van drank en eten.

Eten en drinken
Bij meest verkochte alcoholische drank staat bier op 1, witte (droge) wijn op 2 en rosé op drie. Verder zijn vleesgerechten op het terras favoriet. Ondernemers bestempelde verder dat speciaalbieren het (vanaf) dit terrasseizoen helemaal gaan maken. Op gastronomisch gebied is er steeds meer aandacht voor biologische – en/of vegetarische gerechten.

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Goedkoopste en duurste terras van Nederland
Lees ook:Bierverkoop bij Starbucks slaat aan
Lees ook:Populariteit bier en wijn bij Amerikaan bijna gelijk
Lees ook:Café De Groene Weide is Café van het Jaar 2011
Lees ook:Geringe stijging bierprijs

Eén reactie op “Terrastrends 2012: speciaalbier en biologisch

  1. Alexander

    Zie je wel dat ik hip ben ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.