Winnaar titel ‘EK Bier’ is Frankrijk

Het horeca vakblad, Misset Horeca, heeft een leuk smaakonderzoek gehouden onder de redactieleden. Ze hebben alvast de belangrijkste pilseners van de uitkomende EK-landen tegen elkaar laten ‘voetballen’. Daar kwam in een verrassende winnaar uit, geen Heineken dus Nederland maar Kronenbourg 1664.

Van alle 16 deelnemede landen van het EK voetbal is het nationale pils dat de boventoon voert in de EK Poule opgenomen. Precies volgens het speelschema hebben de bieren tegen elkaar gestreden.

In Poule A komen Tyskie (Polen), Mythos (Griekenland), Pilsner Urquell (Tsjechië) en Baltika (Rusland) tegen elkaar uit. In Poule B nemen Heineken (Nederland), Bitburger (Duitsland), Carlsberg (Denemarken) en Superbock (Portugal) het tegen elkaar op. In Poule C voeren Mahou (Spanje), Peroni (Italië), Guinness (Ierland) en Karlovacko (Kroatië) de onderlinge bierstrijd. Tot slot spelen in Poule D Obolon (Oekraïne), Öl Mörk Lager (Zweden), Kronenbourg 1664 (Frankrijk) en Fullers London Pride (Engeland) de wedstrijd.

De uitslag
Vier poulewinnaars eindigen in de kwart finale namelijk Pilsner Urquell, Carlsberg, Mahou en Kronenbourg 1664. De organiserende landen Obolon en Tyskie vallen bij het Misset Horeca proefpanel eerder af.

De uitslag is als volgt: het Spaanse Mahou op 4, het Deense Carlsberg op drie, het Tsjechische Pilsner Urquell op twee en de winnaar van het EK bier is Kronenbourg 1664 uit Frankrijk. Het komt wel goed uit want ik las vandaag op teletekst dat als Frankrijk het EK wint dit het meeste oplevert voor de Europese Unie. Ik betwijfel of dit ook voor het EK bier geldt . Voor wie niet van voetbal houdt maar wel van bier, kunnen we dit niet landelijk met zijn allen gaan doen? Iedere avond kan iedereen dan zijn of haar oordeel geven over de bieren online en uiteindelijk volgt hier een winnaar uit! Leuk idee voor over twee jaar?

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Nederland zesde op internationale bartender wedstrijd
Lees ook:International Master Bartender competitie in Nederland
Lees ook:Video-impressie Master Bartender Pilsner Urquell
Lees ook:Finalisten in Master Bartender Nederland bekend
Lees ook:Nieuwe tap voor Nederlandse horeca

5 reacties op “Winnaar titel ‘EK Bier’ is Frankrijk

 1. Rob

  eerst zouden er dan nog nederlandse kwalificaties moeten komen.

  want tja.. met heineken als deelnemer is het natuurlijk wel erg moeilijk om de finale te winnen :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Alexander

  waarom geen Engelse Pils? Er worden zat lagers in .uk gemaakt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Of zou Misset Horeca denken dat Fullers London Pride ook Pils is?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Alexander

    Ik hoop het niet voor ze ;)

      /   Beantwoorden  / 
 3. Rico van Goozen

  Leuk idee voor elk toernooi, en dan met de beste bier per land uit de lijsten van Ratebeer.com. Iets minder Pilseners denk ik.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.