Bierbrouwerij Duits en Lauret in beeld

Op bier.blog.nl komt er natuurlijk standaard veel nieuws langs of vind je naast informatie over bier een artikel over een nieuw ontdekte trend in het buitenland. De kleinere brouwerijen in ons land werken achter de schermen in veel gevallen rustig verder aan de opbouw van hun ‘bierimperium’. De komende maanden zal ik af en toe onder het mom van ‘hoe is het nu met?’… laten zien waar Nederlandse brouwerijen mee bezig zijn. Eén daarvan is Duits & Lauret uit Vleuten. In februari 2011, wat gaat de tijd hard, had ik een interview met Danielle Duits en Marco Lauret over hun brouwerij.

Destijds had de brouwerij uit Vleuten drie bieren in het assortiment. Inmiddels is daar het nodige bijgekomen zoals de Winterstout, het voorjaarsbier Kiem en de TeVreden 2012. Dit laatste bier is speciaal ontwikkeld voor de Stichting Spieren voor Spieren in samenwerking met initiatiefnemer George Nelis. De eerste fles TeVreden MMXII had een waarde van €1.800,-. Dit bedrag werd in april van dit jaar overhandigd op het hoofdkantoor van de stichting. De hele opzet van een samenwerking voor een goed doel beviel Danielle en Marco zo goed dat ze vanaf nu ieder jaar een nieuw en origineel bier ontwikkelen voor een steeds ander goed doel.

Goed plannen
Het in 2011 gestelde doel om organisch te groeien wordt nog steeds gevolgd. Jaarlijks laat Duits & Lauret dat nog geen eigen brouwerij bezit ongeveer 20 procent meer bier brouwen. “Het is weleens lastig om precies in te schatten hoe goed een bier gaat lopen. De laatste tijd zien we vaak dat het zo hard gaat dat we steeds meer en beter moeten plannen aan wie we ons bier gaan uitleveren. Soms weleens lastig aangezien je graag iedereen blij wilt maken met je bier. Het weer speelt in de verkoop ook een belangrijke rol. En dat hebben we helaas niet in de hand”, aldus Marco Lauret.

Marco vervolgt: “We groeien met Duits & Lauret mooi door en zijn ook steeds met de ontwikkeling van nieuwe producten met onze bieren bezig. Zo is er nu de kaas en onlangs creëerde we een mosterd met ons bier.” Deze heb ik (Fiona) zelf geproefd en ondanks dat ik niet echt een mosterdliefhebber ben kan ik dit goed hebben. Het bier zorgt voor zachtheid en een meer ronde nasmaak waardoor je wel de smaak hebt van mosterd maar het niet zo scherp is. Ik blijf de uitstraling van deze bieren met het etiket en de website een mooi voorbeeld vinden van het presenteren van bier op een hoger niveau. Als een drank die naast een mooie fles wijn op tafel kan staan.

Lees ook:19-9-’11: Presentatie Tour des Trappistes bier TeVREDEn
Lees ook:ABT-bier van de maand: Duits en Lauret Stout
Lees ook:Duits en Lauret wint BAV etikettenverkiezing
Lees ook:Bierbrouwers Duits en Lauret en Rodenburg vallen in de prijzen
Lees ook:In gesprek met.. Brouwerij Duits en Lauret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.