Bier is niet het enige waar ik de Belgen dankbaar voor ben

Ik kwam er vandaag pas redelijk laat achter dat het feest is in België. Op 21 juli 1831 legde Leopold de grondwettelijke eed af als koning en dat mag gevierd worden.

Hoewel ik geen Belg ben en zelfs geen verre Belgische familieleden heb, sta ik toch even stil bij de voor mij vier mooiste dingen uit België.

Bier
België en Bier, als er een land is waar je goed bier kan drinken dan is het wel België. Iedere keer als je denkt dat je alles al hebt geproefd, duikt er weer iets nieuws op.

Chocolade
Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen groot chocoladefan ben, maar de chocolade van Dominique Persoone kan ik niet laten liggen. Ik ga zelfs in de verdedigingsmodus zodra de chocolade op tafel komt. Ik ben bereid deze zaligheid met mijn leven te beschermen. Sommige dingen wil ik gewoon niet delen.

Garnalenkroketjes
Mmmm je kunt mij er midden in de nacht voor wakker maken. Echte huisgemaakte garnalenkroketjes. De beste komen toch echt uit België. ook in Nederland heb ik best lekkere gegeten, maar de lekkerste heb ik toch echt geproefd in Antwerpen.

Strips

Foto: visitbrussels.be

Striphelden komen in België pas echt tot leven. Zeker na een paar tripels lijkt het wel of iedere tweede Belg zo uit een stripverhaal komt gelopen. Zelfs de grootste striphater moet toch wel lichtelijk ontdooien in striphoofdstad Brussel.

Ik schenk nog even een heerlijk Hommelbier in om stil te staan bij al het moois dat uit België komt. Proost!

Lees ook:Belgische brouwers starten campagne om meer bier te drinken
Lees ook:Kras je eigen PALM-blikje
Lees ook:Belg wint wereldkampioenschap biertappen
Lees ook:De bockbier samenstelling verandert!
Lees ook:24 weetjes over bier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.