Sallands Landbier komt straks gewoon uit Salland

sallands landbierHet is een bekende bier reclame ‘Brand bier komt toch niet uit Limburg?’. In het geval van Sallands bier kwam het niet eens uit Nederland. Iets dat bij de brouwers ook al jaren knaagde. Voor je het weet heb je zo’n reclame als Brand! In een samenwerking met de mannen achter brouwer Huttenkloas Johan Nijhof en Ruud van de Gevel. Bij coöperatie De Oorsprong wordt momenteel een brouwerij ingericht.   

Drie jaar geleden zorgde drankhandel korbeld voor een lokaal en regionaal horecabier in 35 horecagelegenheden. Het bier werd echter in Duitsland gebrouwen, iets dat toch niet bevredigend bleek te zijn. Per 1 januari 2010 komt daar verandering in. De recepturen worden getest en aangepast. Iedereen kan zijn mening geven. Als ze maar geen kratten bier gaan verkopen in de slijterijen die echt niet te drinken zijn, zoals bij de Tripel Kloat het geval is van Huttenkloas. Er staat nog steeds een vol krat in huis waarbij ik gewoon niet weet wat ik hiermee moet. Een voornemen waarover ik gisteren al schreef gaat ook deze brouwerij opvolgen. De regionale boeren gaan in de toekomst voor de ingrediënten zorgen! Weer een duurzame brouwerij. Een mooi voorbeeld voor de klimaattop om de co2 weer terug te dringen.

Drankenhandel Korbeld gaat straks vooral aan de horeca leveren en huttenkloas aan de slijterij. Beiden worden voor 50% eigenaar van de brouwerij. Voor elk seizoen is straks een Sallands Landbier beschikbaar. Een Sallandse Bok voor de herfst, een Sallandse Henricus Dunkel voor de winter,  een blonde Johannes (speciaal blond bier) voor de lente en een Sallands wit voor de zomer. Met deze koers duiken zij ook echt op de streekproducten en lokale en regionale markt. Het verkoopt toch een stuk eenvoudiger straks als je zegt dat het bier niet meer uit Duitsland komt!

Lees ook:Sallandse Landbier Brouwerij lanceert bierbus
Lees ook:Aspergebier een goed idee!
Lees ook:Nieuwe brouwerij in Veenhuizen op komst
Lees ook:10-06-’12: Twents Speciaalbier Festival
Lees ook:25-09/26-09-’10: Bierfestival Raalte

Eén reactie op “Sallands Landbier komt straks gewoon uit Salland

  1. Piet Zwetsloot

    Kennis gemaakt met uw landbier, een prettige smaak
    Donkeren Henrucus en Witte Franciscus

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.